Безплатни прожекции на новия петсериен филм „Съ нами Богъ“ в Двореца – Балчик
Безплатни прожекции на новия петсериен филм „Съ нами Богъ“ в Двореца – Балчик
Slide
Slide
Slide
Slide

Балчик. ДКИ КЦ “Двореца” – Балчик организира безплатни прожекции на новия документален петсериен филм Deus Nobiscum / „Съ нами Богъ“ на 23 февруари, събота, от 15:30 часа в Каменна зала. Преди прожекцията ще има среща с творческия екип – режисьорът Степан Поляков и Митко Щерев, който сътворява музиката за филма. Тази година популярната българска рок група “Диана Експрес”, чиито създател е композиторът – легенда, празнува 45 години от своето създаване, поради което маестрото е изключително зает и  е невъзможно да присъства, но с него ще бъде направена ексклузивна онлайн връзка. Режисьорът Степан Поляков  е създател на най-популярния филм за София, гледан от милиони по света – „Sofia the History of Europe“.

DEUS NOBISCUM е документална поредица за историята на Третото Българско царство. Тя е заснета в над 15 европейски държави, в над 35 града и в някои от най-знаковите дворци на Европа – от Петерхоф и Ермитажа, през Шьонбрун и Версай до Бъкингам. Филмът е заснет с кинокамера, използвани са уникални видео и фотоархиви.

Това е най-очакваният документален проект за 2019-а, с участието на единствения коронован монарх в света, който играе себе си.

Петте серии на филма ще бъдат прожектирани последователно една след друга! Всяка серия ще е с продължителност 40 мин.

Какво не чу Старият континент от собствената си история през 19-и и 20-и век?  Кое остана скрито зад позлатените портали и кристалните прозорци на европейските дворци? Защо всичко се обърка толкова безнадеждно точно след най-обещаващия период в историята ни – Belle Epoque? Къде пропуснахме да наблюдаваме внимателно събитията? Кои държавници бяха обречени да развалят отношенията си?

Тези и други въпроси са в основата СЪ НАМИ БОГЪ – впечатляваща фреска за Третото българско царство.

Петте серии на филма ще бъдат прожектирани последователно една след друга! Всяка серия е с продължителност 40 мин.

23 февруари /събота/, 15:30 часа, Каменна зала, ДКИ КЦ “Двореца” – Балчик. Вход свободен!

Сподели публикацията