Slide
Slide

София. България се включва днес в десетото издание на популярната инициатива на FIS (Международната федерация по ски) – Световен ден на снега. По света ще бъдат реализирани близо 110 събития. Глобалната проява, целяща да популяризира снежните спортове сред децата и да ги научи на любов към планината и снега, ще бъде организирана и в българските курорти. В Банско днес цената на еднодневна лифт карта за деца на възраст до 12 год. /включително/, ще бъде на стойност 1.00 лв с включен ДДС.

В Боровец организират безплатни ски/сноуборд уроци със ски училище „Бороспорт“ за начинаещи и деца над 7 години (часовете стартират в: 10:00 / 11:00 / 13:00 и 14:00 часа). На учебния плац на Бороспорт ще има слаломно трасе, наредено от ски легендата Петър Попангелов. Спусканията няма да са със състезателен характер.

Пампорово, снимкa Руслан Йорданов

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова днес ще бъде на работно посещение в област Смолян, на чиято територия е Пампорово – курорт, утвърдил се като любимо място за семейства и деца. Ще бъдат обсъдени актуалната ситуация пред туристическия бизнес и плановете за продължаване на зимния сезон. На място министър Николова ще се запознае и с въведените мерки за сигурност и безопасност на туристите на ски съоръженията.

В продължение на 10 години Световният ден на снега е имал средно по 485 събития годишно и е привличал 958 души на мероприятие. Инициативите тази година включват много виртуални тържества с публикации в социалните медии. За страните и дестинациите, които имат късмет да позволят дейности на открито, те ще включват намалени лифт карти за деца, частни уроци по ски и сноуборд с отстъпка, безплатен достъп до съоръжения на открито като крос-кънтри пътеки, отстъпка за храна и напитки и забавни семейни ски и сноуборд състезания.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията