Slide
Slide

Балчик. Красиви пейзажи от страната на утринната свежест, изработени от седефени мидени черупки и гоблени с фина ръчна бродерия ще бъдат изложени в галерия “Тунела” от 19 август до 8 септември. Изделията на традиционното корейско изкуство са предоставени от посолството на Северна Корея.

Повече от 1000 години майстори на приложното изкуство в Северна Корея украсяват мебели и различни предмети от бита с раковини и миди. През 60-те години на миналия век се създава нов вид мозайка от раковини, която съчетава елементи на приложното и изящно изкуство. Наричат го Манньонхва – вечна картина, защото цветът и блясъкът на мидената черупка – основен материал за изработката на картините, се запазва много дълго време.

Корейската бродерия е част от националното изкуство, отразяващо красотата и финеса на корейските жени. Техниката на бродерия е оригинална и позволява да се създават произведения на изкуството, изобразяващи природни пейзажи, портрети, животни и растения.

Огромен интерес към Замъка и златното съкровище на Тутанкамон (снимки)

От туристическата забележителност обявиха, че за пета поредна година в Двореца – Балчик топ латиноизпълнители ще направят уникално парти на открита сцена „Двореца“, изградена на плажната ивица точно пред лятната вила на кралица Мария. За участие ще пристигнат кубинската звезда, солист на световния балет „Тропикана” – Алфредо Торес, победителят от фестивала „Бургас и морето” – Ивайло Колев и новоизграващата звезда Начо Паскал.
Вече е традиция на този малък празник, всички жители и гости на Балчик, да танцуват заедно с изпълнителите на сцената под звездите! Входът за събитието на 16 август от 19.30 е свободен.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията