Slide
Slide

София. С цел ограничаване на разпространението на вируса SaRS-CoV-2 oт 16.04.2021 г. мароканските власти преустановяват до второ нареждане пътническите полети от и до Република България, съобщиха от Министерството на Външните работи.

Според съобщение на Националната дирекция на летищата в Мароко (ONDA) ограничителната мярка ще се прилага и за пътническите полети от и до:
Албания, Кипър, Естония, Унгария, Литва, Латвия, Люксембург, Малта, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения.

Преди два дни бяха преустановени пътническите полети от и към Тунис.

До момента от страна на Мароко бе наложена забрана за пътнически полети между следните държави: Аржентина, Босна и Херцеговина, Ботсвана, Камерун, Хърватия, Мозамбик, Полша, Норвегия, Финландия, Гърция, Ливан, Кувейт, Алжир, Египет, Италия, Белгия, Турция, Швейцария, Германия, Нидерландия, Австрия, Португалия, Швеция, Украйна, Чешка Република, Австралия, Ирландия, Бразилия, Нова Зеландия, Великобритания, Южна Африка, Дания, Мали, Гана, Демократична република Конго, Либия, Гвинея-Конакри, Испания, Франция.

Гърция отменя карантината за пътници от 32 страни, включително и за българи

Във всяко ново официално съобщение на компетентните власти се припомня, че забраната засяга всички пътници от и до тези държави независимо от избраните от тях междинни кацания в други летища и държави.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Рабат на следните телефонни номера: +212 537 76 54 77; +212 537 76 40 82; на дежурен телефонен номер в извънработно време: +212 661 23 06 56, както и на имейл адресите: bulemrab@gmail.com; bgconsul.rabat@gmail.com

Турция налага нови ограничения до 11 май

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.
Препоръчваме на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката „Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.

До 31 май в Турция ще се влиза с негативен ПСР тест

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията