Докоснете се отново до „Скритите тайни на Черно море“ това лято на остров Света Анастасия
Докоснете се отново до „Скритите тайни на Черно море“ това лято на остров Света Анастасия

Бургас. Бургазлии и гостите на града отново ще могат да разгледат “Скритите тайни на Черно море” – изложбата, която отваря врати към дълбините на подводния свят, показвайки неговото непознато лице. Този път впечатляващата експозиция ще бъде в музея на остров Света Анастасия.

Изложбата представя седем 3D макета на потънали кораби в Черно море. Плавателните съдове са пресъздадени във вида, в който са открити при последните проучвания на морското дъно по време на мащабния проект “Black Sea Map”. С помощта на VR очила посетителите ще могат да направят виртуална разходка на морското дъно.

Интерактивни игри очакват най-малките посетители, които ще могат да конструират два триизмерни разглобяеми макета на кораби от дърво по предоставен им чертеж и снимка.

Благодарение на усилията на археолозите и работата им в експедицията “Black Sea Map” пред нас се разкриват тайните на Черно море.

Входът за музея е на цени: 6 лв. – стандартен, 3 лв. – ученици и пенсионери, 1 лв. – деца от 3 до 7 години и безплатно за деца до 3 годишна възраст.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE