Бургас. Бургазлии и гостите на града отново ще могат да разгледат „Скритите тайни на Черно море“ – изложбата, която отваря врати към дълбините на подводния свят, показвайки неговото непознато лице. Този път впечатляващата експозиция ще бъде в музея на остров Света Анастасия.

Изложбата представя седем 3D макета на потънали кораби в Черно море. Плавателните съдове са пресъздадени във вида, в който са открити при последните проучвания на морското дъно по време на мащабния проект „Black Sea Map“. С помощта на VR очила посетителите ще могат да направят виртуална разходка на морското дъно.

Интерактивни игри очакват най-малките посетители, които ще могат да конструират два триизмерни разглобяеми макета на кораби от дърво по предоставен им чертеж и снимка.

Благодарение на усилията на археолозите и работата им в експедицията „Black Sea Map“ пред нас се разкриват тайните на Черно море.

Входът за музея е на цени: 6 лв. – стандартен, 3 лв. – ученици и пенсионери, 1 лв. – деца от 3 до 7 години и безплатно за деца до 3 годишна възраст.

Сподели публикацията