Slide
Slide
София. Приключи срещата на туроператорите в здравното министерство. С представителите на туристическата индустрия са се срещнали доц. д-р, д.м. Ангел Кунчев – главен държавен здравен инспектор, и Теодора Табакова – началник на кабинета на министерството на здравеопазването.
„Всички осъзнаваме ситуацията, в която световната пандемия ни постави. Посочихме, че не е справедливо пристигащите от целия континент Африка да бъдат поставени под карантина. Предстои да бъдат анализирани данните за Египет, след което здравните власти ще вземат решение“, заяви за Bgtourism.bg представителят на „Абакс“ Георги Пасев.
Той посочи, че африканската държава изключително отговорно подхожда към ситуацията със строги мерките за сигурна и безопасна ваканция. В това лично се убеждават вече стотици българи, които всяка седмица пътуват към тази дестинация.
„Това ни дава основание, че ще има светлина в тунела относно искането на туроператорите да бъде премахната карантината за пристигащите от Египет и да бъде върнат режима отпреди заповедта от 12 март. Карантината за пристигащите от Занзибар ще остане. Заповедта на здравния министър е до 30 април и не засяга на този етап първите, които предстои да се завърнат от Тунис и Мароко през май“, добави Пасев.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията