Slide
Slide

Сингапур. „Всички фирми, които работят с БФС, са обвързани като свински черва, получавайки всички поръчки без право на възможност от други фирми, дори да си помислят да дадат оферта. Аз лично много истории мога да разказвам за „честните“ им сделки, с които съм се сблъсквал, пробвайки да работя като честен гражданин на България“, заяви за информационна агенция BGtourism.BG Тодор Иванов – управител на Туристическа агенция Кондор Холидей. Компанията е специализирана в спортния туризъм, но само определени фирми са можели да обслужват лагерите и турнирите под егидата на БФС. Новината за оставката на Борислав Михайлов заварва Иванов в далечен Сингапур.

Петима арестувани служители на БФС, както и много иззети документи и компютри е резултатът от акцията на ГДБОП в сградата на родната футболна централа. По-рано днес жандармерия и полиция блокираха входовете на базата в Бояна, а обиските продължиха близо два часа.
Съмненията са срещу съдийската комисия за съмнение за корупция и уреждане на мачове. В следобедните часове шефът на БФС Борислав Михайлов депозира оставката си след призив от премиера Бойко Борисов да го стори след расисткия скандал при снощната загуба от Англия с 0:6 в София.

Ето какво споделя Тодор Иванов:

Като човек, представящ спортния бизнес и част от футболната общност, бих искал да коментирам днешните събития покрай поисканата оставка на Борислав Михайлов от правителството! Не е тайна за никой цялата структура в БФС как действа. Тя е заприличала на кабинета на Ким Чен Ун. Наказване на национална телевизия като БТВ да остане без акредитация, защото снимали как г-н Михайлов излиза с джипа си през пистата на стадиона!? Създаване на глупави правила, като това за вратарите беше капак. Да не говорим за всички фирми, които работят с БФС – обвързани са като свински черва, получавайки всички поръчки без право на възможност от други фирми дори да си помислят да дадат оферта. Аз лично много истории мога да разказвам за „честните“ им сделки с, които съм се сблъсквал, пробвайки да работя като честен гражданин на България. Години наред се работи за хората в БФС, а не да се мисли за бъдещето на футбола в България. Нагласят се шампиони, пращат се послушни съдии, наказват се клубове, които не подкрепят Михайлов. Но всичко си има възмездие, и така след години управление се намираме на възможно най-кофти мястото във футболния свят. Мислите, че във волейбола и Олимпийския комитет е различно!??!? Е и там скоро ще има същите последствия, както във футбола! Съжалявам, но много търпяхме!“

Condor Sport – с надежда за по-добри години за българския спорт като цяло!

Сподели публикацията