Slide
Slide

В кампанията „Да изчистим България заедно“ взе участие кметът на Община Каварна Нина Ставрева заедно със служители от общинска администрация. Те почистиха местност Болата, където се намира един от най-красивите плажове на континента. Активно участие в почистването взеха деца от град Добрич- Денислав на 9 години и братчетата Николай и Калоян на 7 и 11 години с техните родители. Въпреки паркираните коли на пясъка г-жа Нина Ставрева и Общинска администрация събраха близо 200 чувала боклук.
Ученици от ОУ “Йордан Йовков“ почистиха довеждащия път до крайбрежната зона, буните, плажната ивица и района под нос „Чиракман”. В инициативата се включиха много доброволци, които почистиха дворовете и районите около детските градини и училищата на територията на общината, прилежащи терени на жилищни и административни сгради и междублокови пространства.
За всички участници в инициативата бяха осигурени ръкавици и чували за събиране на отпадъците, които се извозват до Претоварна станция Балчик от фирма „Титан Бкс“ ЕООД.

Сподели публикацията