София. Първите заявени чартърни полети от Нидерландия и Германия към България са от 25-и юни, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в рамките на Националната кръгла маса „Мерки за преодоляване на вредните последствия от извънредното положение, вследствие от пандемията Covid-19, в секторите: автобусен транспорт, туроператорска и турагентска дейност“. Тя посочи, че от днес страната ни е отворена за пътувания с 34 държави, без да се изисква карантина. Пазар „Полша“, който също е изключително важен за българския туризъм, ще стартира от началото на юли месец, добави Ангелкова.

На кръглата маса в София: Водят се преговори с Европейската комисия за нова финансова мярка, насочена към автобусните превозвачи

„Летният сезон ще бъде изключително тежък. Изключително съм благодарна, че в тази толкова тежка ситуация за сектор „Туризъм” и за сектор „Транспорт”, които са неразривно свързани, ние обединяваме усилия, за да намерим баланса и правилите решения, както и до момента сме го правили – в режим на диалог”, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA