Slide
Slide

София. Министерството на туризма предложи мярката 60:40 в подкрепа на бизнеса, потърпевш от коронавируса, да се трансформира в 80:20 за туризма. Предложението се подготвя с перспектива да действа от 1 юли и благодаря на всички колеги министри за разбирането към сектора, заяви министърът на туризма, която участва в днешната кръгла маса, инициирана от представители на бранша. „На кръгла маса за преодоляване на трудностите в туризма и транспорта коментирах също, че активният сезон стартира с антикризисна рекламна кампания, насочена към целевите ни пазари.

На кръглата маса в София: Водят се преговори с Европейската комисия за нова финансова мярка, насочена към автобусните превозвачи

Нужни са общи усилия на държавата и бизнеса, за да върнем доверието на туристите и интереса им към пътуване и почивка. Страната ни обяви сред първите, че посреща туристи от вече 34 държави без карантина, от 25 юни се очакват полети от Нидерландия, Германия, Полша и други водещи пазари. До седмица започва популяризиране на страната ни по BBC и CNN. Водещото послание е, че България е сигурна и безопасна дестинация и е една от дестинациите, които се справят най-добре с последиците от COVID-19 по отношение на здравето. Това я прави едно от сигурните места за пътешествия в световен мащаб“, добави Ангелкова.

Ангелкова: Чартърите от Германия и Нидерландия тръгват към България от 25 юни

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията