Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg
Туроператор АБАКС ЕООД
Бонуси за нови клиенти от efbet
Хотел Casa di Fiore SPA & Medical 5* в Кранево
Начало България София Близо 50 хил. лв. са си върнали нашенците след анулирани полети през...

Близо 50 хил. лв. са си върнали нашенците след анулирани полети през 2020 г.

Летище София, снимка Руслан Йорданов

София. На над 130 хил. лв. общо възлизат сумите, върнати на потребителите след намесата на ЕПЦ България при проблеми с търговци от други страни в ЕС, Исландия,  Норвегия и Обединеното кралство. Това показват данните на центъра за изминалата 2020 година. Малко по-малко от половината сума – около 50 000 лв., са получили обратно пътниците като възстановяване на стойността за неизползвани билети след анулирани полети от страна на авиокомпаниите заради пандемията, както и при други проблеми във въздушния превоз, съобщават от ЕПЦ България пред Bgtourism.bg.

Затварят летището в Бургас до 27 март, от 17 май тръгват полетите на TUI от Бирмингам

„Една от най-големите суми, която сме успели да договорим с търговец през 2020 г. е от над 4 600 лв., дадени от потребителка за самолетен билет от Шанхай, Китай, към София чрез посредник. Потребителката не получава билета, но парите са изтеглени от сметката й, като едва след намесата на мрежата от ЕПЦ успява си ги върне обратно. Успяхме да помогнем и на потребител и семейството му да получи обратно друга голяма сума – над 3300 лв., след като семейството не може да ползва направена резервация в хотел в Австрия. Семейството плаща за почивка през април 2020 г., когато няма възможност за каквито и да е пътувания. За Европейски потребителски център няма малки и големи случаи. Опитваме се да помагаме при всеки проблем, за който ни потърсят хората, независимо дали става дума за 4 лв. или за 4000 лв.“, обяснява Соня Спасова, директор на центъра.

От 15 март Турция въвежда ново изискване за влизане в страната през въздушните граници

Стъпки, които се препоръчват, когато се купуват самолетни билети или стоки онлайн: 

  • Важно е да се уверите, че следите регулярно официалните източници на информация, която има значение за плановете ви да пътувате – какво включват актуалните мерки за безопасност, прилагани от превозвача, както и в съответната държава.
  • Препоръчително е да следите входящите съобщения в имейл адреса, заявен за връзка с авиокомпанията или агенцията, включително и папка СПАМ, както и официалния сайт на превозвача.
  • Съхранявайте на достъпно място копие от всички документи, свързани с резервацията ви, независимо от типа транспорт – копия от билети, платежни документи и кореспонденция с търговеца.
  • Ако пазарувате от електронен търговец, уверете се добре кой е той, проверете отзивите за фирмата от други потребители и най-вече как да се свържете с него при въпроси или проблеми.
  • Проверете каква е крайната цена на поръчката, дали е необходимо да платите транспортни разходи, както и какви са условията за връщане на стоката, ако все пак размислите и решите да се откажете от нея.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA