Slide
Slide

с. Неофит Рилски. В Исторически парк поставят началото на конни надбягвания, които искат да превърнат в традиция през есента. Събитието е организирано от екипа на туристическата забележителност, съвместно със село Момчилово и община Ветрино.

Над 40 чистокръвни коне и техните ездачи ще премерят сили на специално подготвена открита писта до Исторически парк.

Надбягванията ще се проведат на 23 октомври, а началото ще бъде поставено в 10 часа.

ПРОГРАМА

10:00 – Откриване на събитието и приветстване на състезателите.
10:30 – 13:00 – Провеждане на надбягванията в 6-те избрани гари
13:00 – 16:30 –  Празнична програма за посетителите и участниците в състезанието – история на  „Виното на боговете“, стрелба с лък, демонстрации със хищни птици – Соколи, исторически възстановки и много други.

Линк към програмта на събитието и 6-те различни гари, в които ще се състезават чистокръвните коне и техните ездачи – ТУК.
Сред участниците са: Конезавод Кабиюк – най-старият конезавод в България; конни бази от цялата страна и клубове по конен спорт;

Зрителите ще имат възможността да видят и да се докоснат до най-бързите коне в България, представители на породата Английски чистокръвен кон. Тези коне могат да развият скорост до 70 км/ч.
Телефон за резервации и транспорт по време на събитието: +359 878 251 247

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията