Slide
Slide

София. „Неколкократно сме подчертавали, че здравето на нашите служители и клиенти е на първо място. И след като здравните власти преценяват, че трябва да бъдат наложени мерки за опазване на здравето на гражданите и гостите на България и за ограничаване на пандемията от КОВИД-19, ние сме категорични, че те трябва да се спазват“, съобщават от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

„В същото време обаче е недопустимо те да са за сметка на икономическото оцеляване на туристическите фирми и техните служители. Абсолютен цинизъм е да се въвеждат здравни мерки без компенсации за бизнеса и работниците в него“, категорични са от БХРА.

„Вече месец след края на летния сезон не е помислено за сезонните работници. Не са предвидени курсове за обучения, квалификация и преквалификация, които да започнат веднага, така че работниците да бъдат подготвени за нуждите на бизнеса за следващия сезон и да получат временна заетост. Въпреки настояванията от страна на БХРА не са предвидени и социални помощи за хората, чиято заетост е временна и не могат да покрият изискванията за стаж“, допълват от организацията.

От БХРА са категорични, че кабинетът трябва веднага да компенсира затворените туристически бизнеси и тези, чиято работа е ограничена от въведените здравни мерки, за да не се стига до напрежение и протести.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията