Slide
Slide

Бургас. Израелските туристи ще продължат да пътуват. Преди броени минути правителството на Държавата Израел е решило да не затваря летището, съобщи bgtourism.bg почетният консул на Израел в България Орлин Мандов. Припомняме Ви, че вчера бе решено в Израел да бъде въведена 3-седмична строга общонационална карантина във връзка с разпространението на коронавирус в страната.

Въвежда се 3-седмична строга общонационална карантина в Израел, в понеделник ще се реши дали да затворят летището

Премиерът Бенямин Нетаняху обяви, че училищата също ще бъдат затворени, поне за 2 седмици, след което правителството ще обмисли отварянето на началните училища, в зависимост от броя на заразените. Като част от мерките се предвижда гражданите да не бъдат допускани да излизат на повече от 500 м от домовете си, а ресторантите и местата за отдих, както и частните фирми, ще бъдат изцяло затворени. Хранителните магазини и аптеките ще останат отворени. Не са позволени събирания на закрито на повече от 10 души, а на открито – на повече от 20.

Израелски медии показват уникални места в България

Решението на министрите в Израел да не затварят летището си ще позволи в следващите седмици България да продължи да посреща планираните чартърни полети с туристи до Варна и Бургас. Тази седмица има силен интерес към страната ни, тъй като мнозина израелци решиха да отбележат своята Нова година в чужбина. Следващият полет е на 17 септември – до Бургас.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията