Slide
Slide

Кранево. Един от най-красивите плажове в България, намиращ се само на близо 30 км от Варна и Добрич, намери интелигентно решение срещу боцкането на фасове в пясъка. Статистиката показва, че всяка трета цигара бива изхвърлена не в коша за боклук, а на улицата или на плажа, а по време или след края на сезона много концесионери и еко организации правят акции за почистване на плажните ивици у нас.

От днес на плаж „Кранево Север“, известен като „Терма вилидж“ и отстоящ само на километър от курорта“ Албена“, са поставени пластмасови фунийки, които пушачите могат да ползват по време на своя престой на плажа. Гостите вземат фунийката с капаче и я забиват в пясъка.

В нея изтърсват пепелта си, когато пушат, а при напускане на плажа изхвърлят боклука в коша и връщат фунийката на дървената поставка, за да може следващите посетители да я ползват.

Министерството на туризма и бизнесът ще популяризират ваучерите за туристически услуги

Тази година плажът на ваканционен комплекс „Терма вилидж“ за първи път е носител и на престижния „Син флаг“, с който се удостоверяват най-чистите плажове в цял свят. На него гордо се веят знамената на България, ЕС, на хотелската компания и на организацията „Син флаг“.

Пясъкът на плажа е чист и фин като коприна, а морето е плитко.

Гостите на плажа имат възможност докато почиват да си поръчат под чадъра студени или топли напитки. За туристите са поставени табели с информация за плажа, а за хората с увреждания има пътеки, по които да се движат до морето. Визията на плажната ивица привлича туристите и живущите от близките населени места, а на нея биха завидели дори собственици на плажове в Гърция и Турция.

„Визията на нашия плаж и нашето отношение към туризма са важни за имиджа на страната ни, защото те отново ще върнат гостите да почиват в България. Искаме туристите да се чувстват комфортно, сигурно и безопасно. Да се насладят на своята ваканция! В същото време искаме да имаме и наш личен принос за опазване на околната среда. Именно затова подобрихме значително своите услуги и инвестирахме във визията на плажа“, заяви пред Bgtourism.bg стопанинът на плажа Андриан Димитров. Чадърът и шезлонгите на плажа са по 6 лева.

Сподели публикацията