Созопол отбелязва празника си с плувен маратон
Созопол отбелязва празника си с плувен маратон
Slide
Slide
Slide
Slide

Созопол. И тази година на празника на град Созопол ще се проведе традиционния плувен маратон. Община Созопол отправя покана към всички жители и гости на града да се включат в плувния маратон, който ще се проведе на 17 юли. Участниците ще отплават с атрактивния созополски кораб „Посейдон”, от който ще бъде даден плаващ старт в района на мигалката.

Ред на провеждане на маратона:
Мястото на срещата – 17.07.2022 г., 8:00 ч. на кея на старото пристанище Созопол. На място ще бъде записването на участниците, както и провеждането на задължителните медицински прегледи. Всички непълнолетни участници трябва да представят писмено съгласие от родител/настойник по образец, който може да получите при записване.

Дистанция по време на маратона: около 2 км. При лошо време, дистанцията може да се увеличи, тъй като трасето около стария град се характеризира с вълнения и течения, и това може да наложи по-отдалечено обикаляне на брега.
Финал на маратона: Централен плаж гр. Созопол.

Община Созопол отново е подсигурила парични награди за участниците в традиционния за града маратон.

Кулминацията на празника ще бъде в 20:30 ч., когато на сцената на летния театър кметът Тихомир Янакиев и председателят на Общински съвет Георги Пинелов ще връчат официално отличията “Почетен гражданин” на олимпийската медалистна от Токио 2020 Евелина Николова и нейния треньор Мирослав Гочев, както и на отдалия живота си на спорта – старши треньора на Гребен клуб Созопол Андон Кюмурджиев. Вечерта ще продължи със спектакъл на ансамбъл “Чинари”. Празника ще уважат министри, областен управител, народни представители и уважавани спортисти.

ПОДРОБНА ПРОГРАМА ЗА 17-ЮЛИ – ПРАЗНИК НА ГРАД СОЗОПОЛ
8:00 ч. – Празнична литургия, храм “Св.св.Кирил и Методий”
8:30 ч. – Плувен маратон, обиколка на Созопол
Старт: Рибарско пристанище / Финал: Централен плаж
11:00 ч. – Водосвет и благославяне на празничната трапеза, храм “В.м.Св.Марина”
11:30 ч. – Народно веселие, местност „Св. Марина“
20:30 ч. – Празничен спектакъл с Ансамбъл “Чинари”; Връчване на отличия “Почетен гражданин”, Летен театър “Аполония”

ГРАДСКИЯТ ТРАНСПОРТ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ДЕН 17 ЮЛИ ЩЕ БЪДЕ БЕЗПЛАТЕН!
Актуалното разписание на Созопол бус може да откриете на сайта на Община Созопол.

Сподели публикацията