София. Служебният министър на туризма Стела Балтова ще вземе участие във видеоконферентния форум на високо равнищеза устойчив туризъм, организиран от Португалското председателство на Съвета на Европейския съюз на 14 май. В рамките на форума ще се проведат дискусии относно възможностите за подобряване на резултатите в туризма чрез нови умения и квалификации, ще бъдат обсъдени цифровият преход и иновациите, както и въпроси, свързани с насърчаването на зеления и устойчив преход на територии и региони.

По време на срещата на министрите на ЕС ще се проведе дискусията „Дневен ред за туризма 2030/2050“, за да се стимулира устойчивостта на туристическата екосистема и да се засили нейната конкурентоспособност, като се фокусира стратегическият подход на ЕС върху ключови предизвикателства пред сектора.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията