Албена. Тематична великденска програма за настанените бежанци от Украйна ще организира ваканционно селище Албена.На Велики четвъртък служителите на комплекса, заедно със своите гости, ще участват в ателие за боядисване наяйца, а на Велика събота желаещите ще могат да се включат в приготвянето на обредни хлябове и козунаци. „В неделя сутринта ще осъществим посещение на празничната Великденска литургия в храм „Свето Успение Богородично“ в село Оброчище. По традиция, накрая всички ще се съберем за празничен обяд с тематични ястия, а всяко дете ще получи личен подарък от ръководството на комплекса. Денят ще завърши на морския бряг с пъстър фестивал на хвърчилата“, сподели Красимира Стоянова, изпълнителен директор на „Албена Тур“.

„Щастливи сме, че въпреки преживените трудности нашите приятели от Украйна се чувстват добре в Албена. Успяхме да им помогнем да усетят България гостоприемна и подкрепяща“, каза Маринела Цанева, директор „Експлоатация“ в комплекса. По думите й, към момента в няколко от хотелите на компанията са настанени общо 818украински граждани, 268 от които деца. За да се гарантира безопасността им е организирана засилена охрана, предприети са мерки за пожарна безопасност. Съвместно с държавните органи се координират и осъществяват всичкиизискуеми от закона регулационни режими. Във ваканционното селище са осигурени условия за провеждането на онлайн и присъствено обучение за децата в ученическа възраст, а за най-малките са предвидени кръжоци по рисуване и танцови вечери.Специализираната болница по рехабилитация „Медика-Албена подготвя и специална оздравителна програма за децата в различните възрастови групи, използвайки лечебната минерална вода от изворите на Албена. Голяма част от бежанците вече са се включили в организираните на място курсове по български език, а всяка събота много от тях самоинициативно почистват прилежащите паркови пространства.

В седмицата преди Великден в Албена от Украйна се очаква да пристигне група професионални състезатели по гимнастика, които ще продължат да провеждат спортната си подготовка, използвайки базата на комплекса. Създадена е организация и за масов спорт – футбол и волейбол на плажа, тенис на маса и бадминтон в закритата спортна зала, фитнес на изградените Cross Fit площадки, както и плуване в басейн „Добруджа“.

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA