От днес въздушните превозвачи могат да кандидатстват по мярката за финансова подкрепа
От днес въздушните превозвачи могат да кандидатстват по мярката за финансова подкрепа
Slide
Slide
Slide
Slide

София. От днес въздушните превозвачи с оперативен лиценз на превозвач от Общността с разрешение за превоз на пътници, издаден от главния директор на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация” ще имат възможност да кандидатстват за безвъзмездна държавна финансова подкрепа. Крайният срок за подаване на заявленията е до 16.30 ч. на 26 април 2022 г. Заявленията се подават в деловодството на Министерството на транспорта и съобщенията.

Документите за кандидатстване могат да бъдат намерени на интернет страницата на Министерството на транспорта и съобщенията, в раздел „Актуална информация за COVID-19″ на следния линк:

https://www.mtc.government.bg/bg/category/276/dokumenti-za-kandidatstvane-na-vuzdushnite-prevozvachi-za-poluchavane-na-bezvuzmezdna-durzhavna-pomosht

Осигуряването на финансова подкрепа за въздушните превозвачи е по процедура „Схема за предоставяне на безвъзмездни средства на въздушните превозвачи с оперативен лиценз на превозвач от Общността с разрешение за превоз на пътници, издаден от главния директор на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация”.

Общият размер на финансова помощ по схемата е до 60 милиона лева национално финансиране със средства от държавния бюджет на Република България.

Сподели публикацията