Slide
Slide

София. Къмпинг и караванинг експо 2022 – най-голямото събитие в сферата на къмпинга, караванинга и аутдор ще подслони 50 изложители. Те ще покажат нови модели ваканционни превозни средства, туристически автомобили, палатки, оборудване и аксесоари, които до този момент не са показвани публично в България. Посетителите на изложението ще имат уникалната възможност да видят на живо в периода от 15 до 17 април на паркинга на Метро София 1 на бул. Цариградско шосе последните тенденции в бранша.

Ето и само някои от тях:

Кемпер Център Hymer България ще покажат на живо нови модели на култовата германска марка кемпери Hymer. Сред тях са Hymer Master Line B ML 880 I, Hymer MC T 680, Hymer MC I 680 и Hymer 4X4 Grand Canyon S CrossOver. На изложбената площ на Кемпер Център Hymer България ще могат да бъдат видяни още и Burstner Delfin 732 G  Harmony Line и Rimor EVO 95 PLUS.

Българската стартъп компания Contempo Mobile ще покаже за първи път публично протопит на своята каравана. Made in Bulgaria. Караваните “Контемпо” са с характерен дизайн, усилена конструкция и увеличена топлоизолация спрямо масовите производители. Всеки клиент може да избира поръчкови параметри като размери, дебелина на стените, вътрешно рапределние, оборудване и много други.

На „Къмпинг и Караванинг Експо“ ще дебютира в Българи седмото поколение VW Multivan. Новият Multivan е универсален, мултифункционален автомобил, който може да се адаптира към безбройни концепции за мобилност. Екстериорът и интериорът са напълно преработени, без да се изневерява на характерното ДНК за Multivan. За първи път в гамата от задвижващи агрегати присъства и plug-in хибридна система – Multivan eHybrid. Новият Multivan предлага до седем на брой индивидуални седалки и може да бъде поръчан в трите версии на оборудване „Multivan“, „Life“ и „Style“. Ще го видите на щанда на Volkswagen Лекотоварни автомобили.

По случай навършването на 25 години от пускането на пазара на първия Forester през 1997 г. Subaru ще покажат на Camping & Caravaning Expo обновения модел с освежен дизайн и подобрени характеристики. Новият Subaru Forester е оборудван със система за задвижване на всички колела Symmetrical AWD, хибридна система e-BOXER и трансмисия Lineartronic CVT.

Германската премиум лукс марка кемпери MORELO дебютира в България на Къмпинг и караванинг експо 2022 – от 15 до 17 април на паркинга на Метро София 1. Всички фенове на луксозните превозни средства ще имат възможност да видят на живо MORELO LOFT, модел 2022 г. Кемперът ще пристигне на изложението директно от фабриката в Германия. MORELO е символ на страстта към пътешествия и независимост, осигурявайки максимален комфорт и функционалност. MORELO е марка луксозни кемпeри с модерен и стилен дизайн, много удобства и разбира се, високо качество на материалите и изработката. Всичко това ги прави едни от водещите в света.

Сред българските каравани на Къмпинг и Караванинг Експо 2022 ще бъде и ZAVET Z1. Това е истинска офроуд каравана, изцяло проектирана и построена в България. ZAVET Z1 е компактна, лека, но достатъчно здрава, за да ви следва навсякъде, където пожелаете да отидете. Най-голямото й предимство, е, че може да бъде теглена от всяко превозно средство, защото тежи само 650 кг. Това е каравана, която винаги е готова за път, без да губите ценно време за опаковане.

Dimbo ще покажат новите модели на Laika, всички 2022 година, на най-новото шаси Fiat. Това са напълно интегрираните луксозни модели на 7.00 и 7.40 метра – Ecovip H3109 и Ecovip H4109, които са в различни комбинации със 140 или 160 к.с., с ръчна или автоматична 9-степенна скоростна кутия. Това са модели с две отделни легла, с възможност за преобразуване в голяма спалня и падащо легло в предната част. Премиера за България ще бъде и още Laika Ecovip H3110 с цяло легло в задната част и предно падащо легло.

Vagabond Home – българската палатка за кола ще бъде представена на изложението. Изцяло разработена и прототипирана в България. Основните идеи на дизайна ѝ са да бъде уютна, времепестяща, мобилна и устойчива на метеорологични условия. Съчетава предимствата на палатка за кола и двуслойните експедиционни палатки. Смело може да кажем,че Вагабонт хоум е първата двуслойна палатка за кола! Двата слоя плат създават естествена вентилация, топлоизолация и  предотвратяват конденз.

И още един експонат Made in Bulgaria – teardrop караваната Ranilu-G. Това е компактна, мобилна каравана, подходяща и за автомобили с по-малки двигатели. Ranilu-G разполага с малка кухня, оборудвана с мивка, хладилник, акумулатор 80Ah с опция за монтаж на соларен панел, спално помещение с матрак 134/190 см, шкафчета и рафт за дребни вещи, контакти и USB.

Къмпинг и Караванинг Експо 2022 се провежда от 15 до 17 април 2022 г. на паркинг на Метро София 1. Вход свободен.

Организатор на Къмпинг и Караванинг Експо е Camping.bg, а медийни партньори са: Българско национално радио, списание Explorer, уебпортал Bgtourism.bg, OFFroad-Bulgaria, Autoclub.bg и auto motor und sport България.

Сподели публикацията