Rue Crémieux в Париж, Франция
Slide
Slide

От най-красивите градове и отдалечени села до необичайни сгради и рибарски къщи, Европа е съкровищница от колоритни места, които само чакат да бъдат открити. Тук са само някои от любимите ни улици, които са изпълнени с цвят.

1.Нюхавн, Копенхаген
Не можем да се наситим на ярко оцветените сгради от 17-ти век, които са разположени на северната страна на старото пристанище на Копенхаген в Нюхавн, където някога е живял писателят Ханс Кристиан Андерсен.

2. Главен площад на Познан, Полша
Старият пазарен площад в Познан в Полша е заобиколен от къщи на бивши търговци, които са боядисани в средиземноморски нюанси на синьо, зелено и зеленожълто. Голяма част от площада е била разрушена по време на Втората световна война и е била внимателно възстановена през 1950-те години, така че всяка сграда е индивидуална с различни украсени детайли и фризи.

3. Вернаца, Италия
Част от италианската ривиера Cinque Terre, всички сгради в малкия крайморски град Верцана са ярки и много на брой оцветени в лятно оранжеви и жълти тонове. Легендата ще ви накара да повярвате, че рибарите в Бурано са нарисували къщите в тези колоритни тонове, за да ги различат от морето, но това е по-вероятно поради притока на туризъм през 70-те години, когато някога трудно достъпните села станаха по-свързани чрез мрежата на влаковете.

4. Rue Crémieux в Париж, Франция
Само на кратка разходка от шума и суетата на Gare de Lyon в 12-ти район на Париж, има голям брой къщи от пастелният рай. Покрит с теракотени саксии и кутии с цветя на прозорците, жилищната улица на името на министъра на правосъдието Adolphe Crémieux разполага с колекция от красиви къщи.

5. Nova do Carvalho в Лисабон, Португалия
Известен със своите уникални керемидени сгради, Лисабон е лабиринт от ярко оцветени улици, много от които могат да бъдат намерени в стария град. Но това е „Пинк Стрийт“, към която искате да се насочите, проект на архитектите на Хосе Адриао и градския съвет за създаване на положителна регенерация на улицата.

Източник: The Culture Trip

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

Сподели публикацията