Slide
Slide

София. Семейната тенис и СПА верига Уикенд тур започва сезон 2021 с турнир от 19 до 21 март в село Баня до Банско, съобщи за Bgtourism.bg изпълнителният директор на веригата Ивайло Цанков. Той посочи, че още в първия ден любителите на тениса са запазили почти всички места. „Местата са почти изчерпани, но има възможност още тенисистите да се включат. През 2021 Уикенд тур предвижда състезания в с. Баня, Правец, Сандански, Созопол, Гоце Делчев, Кранево. Ще се проведе една дълга тенис ваканция в Грийн Лайф Ризорт до Созопол, както и два дълги уикенда в Созопол.

Тази година за пръв път в календара влиза Ривиера бийч хотел в Златни Пясъци, а за октомври е планиран и турнир в Сани Резорт в Надал тенис център.

Заради огромния интерес към надпреварите сезонът ще бъде открит през март и ще приключи през ноември“, заяви Цанков. Припомняме Ви, че Национална информационна агенция Bgtourism.bg e официален партньор на Семейната тенис и СПА верига Уикенд тур.

Ивайло Цанков

Организаторите събират приятелите на тениса в комплекс Hot Springs Medical & Spa и ще предложат на състезателите и техните близки три дни, изпълнени със спорт, почивка и забавления. Гостите ще могат да ползват два тенис корта на закрито, минерални басейни на открито и на закрито, и да се насладят на кристален планински въздух.

Hot Springs Medical & Spa

Първият турнир на веригата за 2021, Hot Springs Open I, ще събере в село Баня тенисисти от цяла България. Форматът на игра е сингъл мъже, сингъл жени и смесени двойки. Петък (21 март) е предвиден за тренировки и аклиматизация. В събота (22 март) ще се играят мачовете в групите, а в неделя (23 март) са полуфиналите и финалите.

Местата в схемите са ограничени, а записването става на сайта на Уикенд тур https://www.weekendtour.bg/.

Желаещите да се включат във втория и в третия турнир на веригата също могат да заявят участие. От 26 до 28 март ще се проведе Sandanski Open I в една от най-обичаните дестинации на Уикенд тур – Сандански. От 16 до 18 април феновете на тениса от цялата страна ще се съберат в Правец за Риу Правец Оупън.

№1! Световните броячи отчитат нови върхови постижения за Bgtourism.bg

През последните 9 години Уикенд тур се наложи като отлична възможност за феновете на тениса и техните семейства да съчетаят любовта си към спорта с откриването на нови туристически дестинации и луксозна почивка. През 2020 веригата предложи на играчи от всички краища на България 11 турнира в някои от най-привлекателните кътчета на страната – Сандански, Созопол, Хисаря, Правец и Гоце Делчев. Въпреки съкратения заради корона вируса сезон, Уикенд тур записа и дебют – в Кранево – като интересът към състезанието беше много голям.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията