Христо Проданов
Slide
Slide

Премиерът Кирил Петков: Туризмът е важен сектор за икономиката и за престижа на страната

София. Кирил Петков е новият премиер на България. Той застава начело на Министерския съвет, след като получи подкрепата на 134 депутати от „Продължаваме Промяната”, БСП, „Има такъв народ” и „Демократична България”. Христо Проданов официално вече е новият министър на туризма. Това стана преди броени минути, когато новото правителство положи клетва в Народното събрание. Проданов ще замени на този пост доц. д-р Стела Балтова, която има общо три мандата като служебен министър на туризма, два от тях през тази година.

Кирил Петков представи състава на кабинета

„Моите първи приоритети като министър ще са представителите на бизнеса да си получат държавната субсидия, за да може да се избегнат фалити. Програмата относно държавната помощ от 35 евро за седалка да бъде надградена, за да стане по-ефективна, а това да даде възможност да се привличат повече туристи в страната ни. През последните години редовно държа връзка с туристическата индустрия. Моята цел е всички да се обединим, защото имаме една кауза – развитието на туризма в страната ни“, заяви за Bgtourism.bg Христо Проданов веднага след полагането на клетвата си като министър на туризма.

Христо Проданов

Кой е Христо Проданов, предложен за министър на туризма

С 134 гласа „за“ и 104 „против“ Народното събрание одобри състава на новия Министерски съвет. Подкрепа получиха всички 20-има министри от кабинета „Петков“. На извънредното заседание присъстваха президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. „Днес е важен ден да продължим промяната – промяната на мисленето и промяна в управлението. Първата ни задача е всички да осъзнаем, че ако искаме по-добро бъдеще за България трябва да работим заедно.“, заяви премиерът Кирил Петков.

„Туризмът е важен сектор за икономиката и за престижа на страната. България трябва да стане известна с конкурентното си предимство и със слогана си –

„Една дестинация – 100 преживявания!“.

Няма друго кътче на земята, където по време на една почивка може да отидеш в рамките на една седмица на планина, море, до някоя стара крепост или на винен туризъм“, заяви Кирил Петков от трибуната на Народното събрание.

Церемонията по приемственост в изпълнителната власт ще се състои в късния следобед днес в Гранитната зала на Министерския съвет.

Сподели публикацията