Slide
Slide

Специализираната екипировка за най-малките полицаи бе връчена от кмета на общината Валентин Димитров

Генерал Тошево. По предложение на Районно управление „Полиция“ – Генерал Тошево, Община Генерала Тошево закупи 40 комплекта (светлоотразителни жилетки, сигнални свирки и шапки), за децата от Детско полицейско управление към СУ „Никола Й. Вапацаров“. Необходимите за всеки представител на реда атрибути бяха връчени днес от кмета на община Генерал Тошево Валентин Димитров, в присъствието на полицаи от Районното управление. Наред с пожеланията за спазване на закона и работа в услуга на гражданите, градоначалникът посъветва децата-полицаи да не спират единствено Дядо Коледа, тъй като той се движи бързо, за да успее да зарадва всички деца по света.

IMG_0711
След официалното връчване на екипировка, децата се включиха в акция „Пешеходец“, като раздаваха листовки с препоръки за безопасно пресичане на обозначените за това места. Това бе втората им инициатива в рамките на Детското полицейско управление.

IMG_0723

Следващата ще се реализира рано напролет.

IMG_0720
Програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането й е дело на междуведомствена експертна работна група. Заложените теми и методически указания са разработени от експерти от МВР, Министерството на образованието и науката, Министерството на правосъдието, Българския младежки червен кръст, Българската православна църква, Българския туристически съюз. Идеите и темите са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове. Целта е чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита; безопасност на движението по пътищата; на долекарска помощ; здраве, етика и право и други, децата да получат съответните умения.

IMG_0716

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията