Велинград, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Велинград. Велинград излиза на протест за оцеляване на туристическия бранш, съобщават от „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи“. Той е насрочен за 14 септември – вторник, от 15 часа, и ще се състои на кръстовището на бул. „Съединение“ и ул. „Юндола“, под църквата „Успение Богородично“. Една от причините недоволстващите да излязат на улицата е високата цена на тока, която е пагубна за бизнеса.

Митингът е подкрепен от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/, Българска асоциация на заведенията /БАЗ/, Сдружение на заведенията в България /СЗБ/ и целия обединен туристически български бранш. В официалното изявление на сдружението се казва:

„Уважаеми колеги и съграждани, вече една година и половина оцеляването на хиляди хора в града ни е поставено на карта.

Съсипан беше не само туристическият бранш, а и десетки други съпътстващи бизнеси. Велинград губи младите си хора, губи бизнеса си, губи поминъка си.

Търпението ни се изчерпа, защото никой не може да забранява правото ни на труд! Никой няма право да посяга на бизнеса, който иска да работи и да храни семействата си! Хотелиерите, ресторантьорите и нашите партньори във Велинград излизаме на протест, за да защитим правото си на труд.

Ясно и категорично заявяваме, че нашият протест не е политически! Настояваме също да се балансира цената на тока и да се спре спекулацията с ел. енергията за бизнеса.

Каним всички колеги от туристическия бранш, всички пострадали от високата цена на тока, всички със съпътстващ бизнес и всички наши съграждани да подкрепят нашите искания и заедно да защитим правото си на честен труд!“.

Продължават протестите на обединения туристически бранш

 Протестите на обединения туристически бранш срещу несправедливите здравни мерки и липсата на адекватна подкрепа за най-засегнатите бизнеси продължават, съобщават от БАЗ и СЗБ.

В 15 часа утре (14 септември) ще се проведе протестен митинг във Велинград. Събитето ще бъде на централното кръстовище на ул. „Юндолска“ и бул. „Съединение“ (до църквата “Успение Богородично” в кв. „Лъджене“).

За 16 септември (четвъртък) от 15 часа е насрочен протест пред Областната управа на Бургас.

В момента се провежда протест във Враца.

Протестите са организирани от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България. По данни на организаторите, до момента в демонстрациите във Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе, Добрич, Хасково, Козлодуй, Ямбол, София, Монтана, Кърджали и др. са се включили над 35 000 човека. Към недоволството се включват и множество представители на други сектори, които също са засегнати от несправедливите мерки.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията