София. Трябва да се направи цялостна нова политика относно управлението на плажовете. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия министърът на туризма Стела Балтова. Тя посочи, че е необходим сериозен анализ за вида на туристите и от какво имат нужда те.

„Трябва да се помисли по какъв начин ще се подходи през следващия сезон, за да има паркоместа и за тези, които идват с автомобили по морето. Това са не само българи. Туристи от съседните държави също идват с автомобили. Трябва да се направи ново управление на плажните ивици, за да има места за всички“, посочи Балтова.

„В карантинните хотели на морето вече има настанени. Има достатъчно места за болните”, добави министърът.

По думите й сезонът върви благоприятно въпреки епидемията. Тя допълни, че предстои сериозен анализ на картината с препълнените курорти по морето.

Над 2,5 млн. туристи са избрали дестинация България от началото на май

Делът на българите тази година е около 1.7 млн. за последните 3 месеца спрямо чужденците, уточни министърът на туризма.

„2021 година е много по-трудна от предишната, но благодарение на спазване на правилата и указанията, ние успяхме да постигнем България да се намира в „зелената зона“ много дълго време. Убедена съм, че българските предприемачи в туристическия сектор и авиопревозите ще заслужат овациите, както ги заслужиха лекарите и учителите. Сезонът върви благоприятно и считам, че ще успеем да го доразвием така, както е в момента до края на месец август, а защо не и през септември“, добави министър Балтова.

От миналата седмица са започнали проверки по морските ни курорти за това дали се спазват мерките срещу коронавируса, коментира още министърът на туризма.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията