Снимка dr.dk
Slide
Slide

Слънчев бряг. Камерата на датската национална телевизия се озова в морето, след като 26-годишен турист от Дания я отне от видеопоратора и я захвърли във водата. С това той най-вероятно си го върна на своите медии, след като преди броени дни те размахаха пръст, че младежите идват на почивка в България. В Дания определиха поведението на своите сънародници като безотговорно и тръгнаха да правят репортаж как почиват и се забавляват в Слънчев бряг.

Преди чартъра от Билунг до Бургас

„Очаквам с нетърпение да сляза и да се забавлявам с приятелите си, да се отпусна и да имам добри преживявания“, казва 18-годишният Николай Бах Петерсен пред DR.DK.

Преди полета говорителят на социалдемократите Расмус Хорн Лангхоф призова младите хора да останат у дома.

„Като родители трябва да говорите с децата, защото е ужасно неразумно е в този момент да се предприеме пътуване в чужбина. Човек трябва да се грижи добре за себе си. Но вероятно това изисква и родителите да помогнат, защото туристическата компания очевидно не може да се справи със задачата“, каза Лангхоф.

„Предполагам, че младежите отиват там, за да бъдат с много хора на едно място и да стоят близо. Това беше една от причината за разпространението на коронавируса през зимата в Австрия, откъдето заразата в Европа започна“, сподели Сьорен Рийс Палудан – професор по вирусология и имунология в университета в Орхус.

Рекламата на туроператора, която бе премахната от фейсбук

Инцидентът

Днес от полицията в Бургас разпространиха информация, че датски турист е отнел камерата на 39-годишна датска гражданка. Тя е видеооператор към датската национална телевизия, отседнала заедно с колежка в Слънчев бряг.

Кражбата на камерата е станала в района на крайбрежната алея пред бар „Dgv Amigos“, докато бил заснеман репортаж. През последните дни журналистите правят пореди от включвания от курорта, показвайки как купонясват до късните часове. 

Тогава непознат мъж отнел цялото видео оборудване на обща стойност 112 000 лева, или 427 000 датски крони. След това побягнал към морето и хвърлил скъпата техника в морето. Полицаите установили извършителят – оказало се, че това е 26-годишен датски турист, който е отседнал също в Слънчев бряг. До момента датчанинът не е дал адекватно обяснение за извършеното деяние, а по случая е образувано досъдебно производство.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията