Slide
Slide

Тринидад е най-големият остров в Тринидад и Тобаго. В тази малка страна от Карибите хората най-често идват да се отпуснат на белия пясъчен плаж и да видят със собствените си очи екзотичните природни резервати.

Първият европеец, открил този остров, бил Христофор Колумб през 1498 г. Испанците бързо поробвали аборигенските индианци, но не можели да мислят за нищо друго – какао и тютюн не растели на местна почва. Три века по-късно колонията преминава към Великобритания, от 1830 г. хиляди работници от цял ​​свят започват да идват тук, за да печелят пари от Индия, Франция, Китай, Португалия. Оттогава в Тринидад живеят хора от различни националности, а местните забележителности са смесица от много културни традиции, пише Блиц.

За почивка на плажа, северното крайбрежие на Тринидад е идеално, сякаш разделено от висока планинска верига. Всички плажове имат бял пясък и идеален достъп до морето. Почти всички са безплатни, но някои принадлежат към хотели и са оградени. Ще трябва да платите малка сума за наемане на шезлонг и чадър – като на европейските плажове или по-малко.

Най-известните плажове на острова – Tayriko Bay и Las Quelvas, там е много спокойно. Но на най-дългия плаж на брега на залива Маракас има много развлекателни центрове, барове и плажни дискотеки.

Основната атракция на острова е неговата необичайна природа. На първо място, това е природният резерват “Карони Бърд”, където може да видите уникална птица – червен ибис, символ на Тринидад.

Друг резерват е Аса Райт, бивша кокосова плантация в северната част на Тринидад, където живеят много екзотични птици, пеперуди и влечуги.

В югозападната част на острова, недалеч от село Ла Брей, има езеро, което е пълно не с вода, а с течен асфалт.

В столицата си заслужава да се посети царския парк „Савана“ – това е градски парк, където местните жители и туристи се събират, за да гледат представления на уличния театър, разходки по алеи и магазини, да седят в кафене. От другата му страна е зоопаркът на имперската долина, наречен така не на някой владетел, а на специален вид морфически пеперуди – имперски. Популярно място за разходка е булевард Брайън Лара (Brian Lara Promenade), където хората често се събират и идват там да слушат концерти на открито.

А ако се питате кога е най-подходящото време да се озовете там, то от януари до май климатът е най-благоприятен. След това идва сезонът на валежите.
Различни български фирми предлагат туристически екскурзии за 17 дни, като средната цена излиза около 1800 долара, в нея, обаче, не е включен самият транспорт.

Разбира се, може да организирате и сами пътуването си дотам.

Сподели публикацията