Slide
Slide

Бахрейн ще отвори най-големия подводен тематичен парк в света с потънал Boeing 747. Откриването на подводния тематичен парк това лято в крайна сметка ще покрие 25 акра и ще бъде развито като най-доброто гмуркане.

Разположен между полуостров Катар и Източното крайбрежие на Саудитска Арабия, страната на Персийския залив процъфтява като една от най-дружелюбните арабски страни за посещение на чуждестранни туристи. Освен от известните си крепости и 400-годишното Дърво на живота, туристическият сектор расте с бързи темпове. А сега председателят на Върховния съвет за околна среда на Бахрейн, шейх Абдула бин Хамад Ал Халифа, си партнира с Бахрейнския туристически и изложбен орган, както и с частните инвеститори, за да създаде екстравагантния проект.
Премиерното място за гмуркане ще предложи най-големия потопен самолет в света и ще бъде фокусна точка на водолазната атракция. Други характеристики ще включват потопена реплика на традиционна бахрейнска перла търговска къща, изкуствени коралови рифове и други скулптури, които са били поставени под водата като сигурно убежище за растеж на корали и като местообитание за морски животни според Съвета.
Проектът се надява да привлече любителите на гмуркането от цял свят, както и да помогне на изследователите да търсят информация и данни за морската екология и биология. ОАЕ също обявиха планове за създаването на най-голямата коралова градина в света по крайбрежието на Фуджейра. Очаква се да бие Световният Рекорд на Гинес, той ще осигури безопасно място за възстановяване на екосистемите от биоразнообразието.

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

Сподели публикацията