Бахрейн ще отвори най-големия подводен тематичен парк в света с потънал Boeing 747. Откриването на подводния тематичен парк това лято в крайна сметка ще покрие 25 акра и ще бъде развито като най-доброто гмуркане.

Разположен между полуостров Катар и Източното крайбрежие на Саудитска Арабия, страната на Персийския залив процъфтява като една от най-дружелюбните арабски страни за посещение на чуждестранни туристи. Освен от известните си крепости и 400-годишното Дърво на живота, туристическият сектор расте с бързи темпове. А сега председателят на Върховния съвет за околна среда на Бахрейн, шейх Абдула бин Хамад Ал Халифа, си партнира с Бахрейнския туристически и изложбен орган, както и с частните инвеститори, за да създаде екстравагантния проект.
Премиерното място за гмуркане ще предложи най-големия потопен самолет в света и ще бъде фокусна точка на водолазната атракция. Други характеристики ще включват потопена реплика на традиционна бахрейнска перла търговска къща, изкуствени коралови рифове и други скулптури, които са били поставени под водата като сигурно убежище за растеж на корали и като местообитание за морски животни според Съвета.
Проектът се надява да привлече любителите на гмуркането от цял свят, както и да помогне на изследователите да търсят информация и данни за морската екология и биология. ОАЕ също обявиха планове за създаването на най-голямата коралова градина в света по крайбрежието на Фуджейра. Очаква се да бие Световният Рекорд на Гинес, той ще осигури безопасно място за възстановяване на екосистемите от биоразнообразието.

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE