Wizz Air променя графика на полетите си до Италия
Wizz Air променя графика на полетите си до Италия
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Wizz Air Holdings Plc (Wizz Air) обяви днес, че е постигнала принципно споразумение за основаването на Wizz Air Abu Dhabi (Обединени арабски емирства) в партньорство с Abu Dhabi Development Holding PJSC (ADDH). Това ще бъде първата авиокомпания на Wizz Air, създадена извън Европа.
Предвижда се Wizz Air Abu Dhabi да бъде създадена чрез съвместно предприятие, а операциите се очаква да стартират през втората половина на 2020 г. Новата авиокомпания ще се съсредоточи върху откриването на маршрути до пазари, на които Wizz Air има съществуваща дейност с висок ръст, а именно Централна, Източна и Западна Европа, както и Индийския субконтинент, Близкия Изток и Африка в дългосрочен план. Wizz Air вярва, че създаването на наистина нискотарифна авиокомпания в Абу Даби може да допринесе допълнително за установяването на Абу Даби като културна и туристическа дестинация от световна класа. Дълбоките познания на ADDH за местния пазар, тяхната подкрепа и съвети са особено ценни за WIZZ и ще помогнат много за успешното развитие на новата компания.
Установяването на новата авиокомпания зависи, наред с други неща, от подписаването на споразумение с ADDH и влизането в сила на определена документация, получаване на всички необходими вътрешни и външни одобрения и съгласия, и новата авиокомпания да отговори на регулаторните изисквания на Общото управление на гражданската авиация на ОАЕ, за да получи Сертификат за въздушен оператор.
С флотилия, съставена от Airbus A321neo, най-ефективния теснофюзелажен самолет в света, Wizz Air Abu Dhabi ще получи достъп до пазари с общо 5 милиарда клиенти в цяла Европа и извън нея. В съответствие с клиентската политика на Wizz Air по цял свят, новата авиокомпания ще предложи на пътниците висококачествено въздушно пътуване на достъпни цени, на борда на една от най-зелените самолетни флотилии*.
Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air Holdings, коментира днес в Абу Даби: „Горди сме, че първата ни авиокомпания, която е създадена извън Европа, ще бъде в Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства. Дълбоките познания на ADDH за местния пазар, тяхната подкрепа и съвети са особено ценни за WIZZ и ще помогнат много за успешното развитие на тази нова нискотарифна авиокомпания. Wizz Air Abu Dhabi неизменно ще допринесе за ускоряване на крачката по пътя на растеж на Wizz Air, основан на нашия успешен нискотарифен бизнес модел, предлагащ достъпни пътувания за все повече клиенти. Вярваме, че новата авиокомпания има потенциал да бъде важен играч в региона. Бих искал да изкажа най-голяма благодарност на H.Пр. Шейх Мохамед Бин Хамад Бин Тахнут Ал Нахиян и г-н Мохамед Ал Сувайди за тяхната отдаденост и подкрепа, без които това уникално партньорство не би било възможно.”
H.Пр. Шейх Мохамед Бин Хамад Бин Тахнут Ал Нахиян, председателят на летищата в Абу Даби сподели: „Тъй като международното летище в Абу Даби продължава своя растеж като основен портал към ОАЕ и региона наоколо, ние приветстваме всяка авиокомпания, готова да допринесе за ръста на региона, като тази нова авиокомпания, и ефекта, който това партньорство с WIZZ ще окаже върху нашето национално икономическо развитие. Очакваме с нетърпение да изградим изключително успешно сътрудничество през следващите години. ”
Г-н Мохамед Хасан Ал Сувайди, изпълнителен директор на ADDH, заяви: „Като надежден правителствен партньор с ясен мандат да засили ключовите сектори на непетролната икономика в Абу Даби, ние сме горди да си партнираме с Wizz Air, авиокомпания със силно присъствие на пазара и популярност на марката на ключови пазари в Европа. Чрез нашето партньорство с Wizz Air ние се стремим да използваме нарастващото търсене на бюджетни пътувания и да подкрепим непрекъснатия растеж на Абу Даби като културна и туристическа дестинация от световна класа.”
” Брайън Томпсън, главен изпълнителен директор на компанията Abu Dhabi Airports, коментира: „Създаването на новата авиокомпания е допълнително свидетелство за стабилната авиационна инфраструктура на емирството. В допълнение към силната програма за трансфер на пътници, Международното летище в Абу Даби (AUH) също отбеляза увеличение на трафика на пътници от различен произход и дестинация през тази година, оставайки един от най-бързоразвиващите се летищни центрове в региона. Новите предложения за пътувания продължават да вдъхновяват посетители от цял свят да дойдат в Абу Даби. Каним всички да посетят Абу Даби и с нетърпение очакваме да приветстваме все повече посетителите у нас, благодарение на новата авиокомпания, и им обещаваме изключително преживяване.”

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията