Slide
Slide

София. “Важно е не само съхраняването на нашето културно-историческо наследство, но и как да го представим пред света. Така ще се опълчим на кражбите на исторически факти, които служат за политически цели, което е недопустимо. Имаме културно наследство и какво да покажем на света, особено през българския туризъм”, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на откриването на Втория международен форум от поредицата: „Култура и бизнес заедно в дигиталния свят. Дигитализация и еко среда“.

Снимки и видео Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

Събитието бе организирано от националната кампания на медията „Стандарт“ „Чудесата на България“.

На откриването на форума присъстваха председателят на НС Вежди Рашидов, служебният министър на туризма Илин Димитров, заместник-министъра на туризма проф. Мариела Модева, заместник-министъра на културата Пламен Славов, председателите на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов и на ДПС Мустафа Карадайъ, депутати, общественици и медии.

Сред присъстващите бе и Цончо Ганев – председател на Комисията по туризъм в НС.

“Целта на форума е да съберем всички усилия и да положим основите на бранд „България“ с участието на всички власти и заредени с енергията на гражданското общество. Той ни е нужен не само заради доходите и заради туристите, а заради нашата чест и достойнство, и да можем, ние, разединената нация, да се обединим”, сподели издателят на “Стандарт“ Славка Бозукова.

“Лицето на всеки туризъм е духовността и културата”, каза председателят на НС Вежди Рашидов. Той призова да се отделят повече средства за хубава реклама на България.

“Културата е не само душата на България и Европа, а нашият кислород”, каза еврокомисарят Мария Габриел.

Чудесата на 2022 година са две – Бонония и Аугуста Траяна. Отличията получиха кметът на Видин Цветан Ценков, директорът на РИМ-Видин Христина Кирилова и директорът на РИМ-Стара Загора Петър Калчев. Това стана по време на церемонията по връчването на Годишните награди в кампанията на „Стандарт“ „Чудесата на България“.

Сподели публикацията