Slide
Slide

София. На тържествена церемония в сградата на Министерството на младежта и спорта в София днес бяха изтеглени имената на печелившите регистрирани участници в Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта”. Събитието се проведе в присъствието на нотариус.Националното движение „Опознай България -100 национални туристически обекта“, създадено през 1966 г., е емблематично за БТС и няма аналог в чужбина.

Събитието бе открито и съпътствано с прекраснитеизпълнения на хор „Планинарска песен”. Сред официалните гости бяха зам. министърът на младежта и спорта Петър Георгиев, Светослав Стойков от Министерството на туризма, Мартин Заимов – секретар на Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта”. В залата имаше и участници в движението, туристически деятели, медии. Председателят на БТС Венцислав Венев поздрави присъстващите и пожела в бъдеще това родолюбиво движение да се разраства.

Имената на двамата късметлии, спечелили голямата награда – чисто нов автомобил, изтеглиха зам.-министърът на младежта и спорта Петър Георгиев и председателят на БТС Венцислав Венев. Мартин Заимов изтегли имената на спечелилите награди участници със златни значки,събрали 100 печата и 100 печата с марки.

Голямата награда – лек автомобил от томболата на регистрираните участници за 100 печата бе спечелена от ИВАН ИВАЛИНОВ СТОЕВ – ГР. ХАРМАНЛИ – изтеглен от зам. министъра на Министерство на младежта и спорта – г-н Петър Георгиев.

Голямата награда – лек автомобил от томболата на регистрираните участници за 100 печата  и 100 марки бе спечелена от ГАСУБ САМИ ГАДБАН – ГР. СТАРА ЗАГОРА – изтеглен от Председателя на Български туристически съюз – г-н Венцислав Венев.

Изтеглени бяха и имената на 20 участници сред носителите на сребърни значки, както и  имената на 20 души сред носителите на бронзови значки. Всички те получават предметни награди – туристически раници, термочанти и термобутилки за вода.

Списъкът на участниците, спечелили награди, ще бъде публикуван в сайта на БТС на 15 ноември 2022 г. За повече информация: тел. 0882966322, 0882966300.

Сподели публикацията