Slide
Slide

Въвеждане на 39 нови самолета Airbus във флота и разширяване на междуконтиненталната и  международна мрежа

Рим. ITA Airways подписа всички планирани ангажименти за увеличаване на своя флот през 2023 г.: 39 самолета от ново поколение ще се присъединят към флота през следващата година, включително 9 широкофюзелажни (A330-900) и 30 тяснофюзелажни самолети, като в същото време самолетите от предишното поколение ще бъдат премахнати.

В сравнение с 2022 г., развитието на флота ще определи 73% увеличение на капацитета по отношение на предлаганите места на км (Available Seat Kilometer – ASK) в цялата мрежа. Увеличението се дължи главно на капацитета по маршрутите на дълги разстояния, който ще нарасне със 107%.

Всъщност се очаква нови междуконтинентални дестинации да бъдат отворени през 2023 г., като директните полети се изпълняват от Рим Фиумичино до Сан Франциско и Вашингтон в Съединените щати от летния сезон и до Рио де Жанейро в Южна Америка от ноември, освен потвърждението на всички връзки на дълги разстояния, стартирани през 2022 г.на самолетите A321Neo, ITA Airways също ще планира откриването на нови дестинации в Близкия изток: Рияд, Джеда и Кувейт Сити, разширявайки своята мрежа и укрепвайки своята свързаност чрез своя хъб Рим Фиумичино. Увеличаването на броя на дестинациите в мрежата на ITA Airways демонстрира ангажимента на компанията да се превърне в референтен оператор за мобилността на европейците чрез постигането на две основни цели: задоволяване на всички нужди на клиентите – винаги в основата на бизнеса на компанията – и нарастващото увеличение на рентабилността.

Разширяването на флота представлява по-нататъшна стъпка напред в стратегията за растеж на ITA Airways, която ще доведе компанията до най-екологичната авиокомпания в Европа през 2026 г. с 80% от флота, съставен от самолети от ново поколение, което води до последващото намаление с 1,3 милиона тона емисии на CO2. До края на 2023 г. компанията ще разполага с 50% самолети от ново поколение, за общо 96 самолета във флота, благодарение на пристигането на 39 самолета, включително 9 за дълги разстояния.

Малко повече от година след началото на полетите, ITA Airways демонстрира, че е изпълнила ангажиментите си за растеж за 2022 г. и е положила основите за по-нататъшно увеличаване на пазарното си присъствие, достигайки широка гама от междуконтинентални, международни и вътрешни дестинации.

Сподели публикацията