Slide
Slide

Стара Загора. Туроператори от Германия и Австрия проявяват сериозен интерес към програмата на Старозагорската опера. Много запитвания напоследък има и от съседните държави Турция, Гърция, Сърбия и Северна Македония, съобщи пред Bgtourism.bg Георги Митев – маркетинг-мениджър на Държавна опера-Стара Загора.

У нас дестинации като Велико Търново, Правец, Пловдив, Свети Влас и др. традиционно канят и включват в своя културен календар спектаклите на Държавна опера-Стара Загора, която този петък – от 19 часа, ще открие новият оперен сезон 2022/23 със спектакъла си „Бал с маски“ от Джузепе Верди.

Изборът на заглавието за официалното откриване на наситения със събития, премиери, престижни международни гастроли нов творчески сезон кореспондира с мотото на Старозагорската опера „Традиция и модерност”, което илюстрира тенденциите в управленската и репертоарна политика на театъра.

На 14 октомври зрителите ще се насладят на изкуството на блестящи солисти в главните роли – в ролята на Рикардо за първи път гостува тенорът с международна кариера Александър Шулц. Своя сценичен дебют на родна сцена ще направи в ролята на Амелия сопраното Таня Иванова, а в ролята на Ренато гостува световно признатият румънски баритон Йонуц Паску. В ролята на Оскар зрителите ще видят и чуят Емилия Иванова, а мистериозната Улрика ще бъде Даниела Дякова. Участват още солистите Валери Турманов, Александър Марулев, Евгений Арабаджиев, Костадин Якшев, хор, оркестър на Държавна опера-Стара Загора.

Емералд Травел пуска новогодишни чартърни полети до Анталия и от четирите големи български летища

Спектакъла на операта „Бал с маски” ще дирижира Майкъл Енгелбрехт от Нидерландия, носител на Първа награда от VIII Международен конкурс за оперни диригенти Blue Danube/Bela Bartok /Стара Загора 2021/. Майкъл Енгелбрехт печели и първата награда на Международния майсторски клас и конкурс за оркестрово дирижиране в Будапеща, където членовете на MÁV Budapest Symphony Orchestra го избират за победител.

Близо 2,5 милиона души са гледали рекламата на BMW в Шумен (видео)

От Старозагорската опера съобщиха за Bgtourism.bg, че годишно имат над 260 спектакъла в страната и чужбина, а публиката им е близо 150 000 души. Европейски турнета ще има през декември и януари в едни от най-хубавите театри в Германия, Белгия и Нидерландия, спектаклите в Западна Европа ще продължат през февруари и март.

В Държавна опера – Стара Загора работят над 351 щатни служители от над 20 държави – от Япония до Канада. У нас пристигат специалисти, завършили в едни от най-престижните университети, за да трупат опит и стаж. Профилът на публиката – зрители с висше образование и на възраст 42-43-годишни и на нагоре, а целта е с по-модерни спектакли да бъде привлечена и по-младата аудитория.

Сподели публикацията