Близо 2,5 милиона души са гледали рекламата на BMW в Шумен (видео)
Близо 2,5 милиона души са гледали рекламата на BMW в Шумен (видео)
Slide
Slide
Slide
Slide

Шумен. Близо 2,5 милиона души са гледали рекламата на германския автомобилен концерн BMW, която бе заснета във вътрешното пространство на паметника „Създатели на българската държава“ в Шумен. Кадрите бяха направени през септември м.г., когато туристическата забележителност отбеляза 40 години от своето основаване, а за последната близо година видеото стана хит в YouTube.

Внушителният архитектурен комплекс с българските ханове, извисяващ се над град Шумен, стана любопитен декор не само за видеото, но и за първите официални фотографии на най-новия концептуален модел на автомобилния гигант – BMW Concept XM.

Емералд Травел пуска новогодишни чартърни полети до Анталия и от четирите големи български летища

Паметникът “Създатели на българската държава“ няма аналог в Европа, той е първи представител на абстрактната деконструктивистика в света, станала популярна в изкуството през 90-те години на ХХ в. Огромното архитектурно бижу включва огромни фигури на българските владетели Аспарух, Тервел, Крум, Омуртаг, Борис I и Симеон I. По мемориала са изобразени и военни победи и приемането на славянската писменост.

Този монумент е символ на ранносредновековната българска държавност и народностната ни идентичност.

Сподели публикацията