Slide
Slide

Мадан. Община Мадан обяви началото на дейностите по международен проект, с който ще развива минен туризъм. Той ще се реализира в партньорство с гръцката община Пилеа-Хортиатис, както и с три висши учебни заведения – Тракийски университет „Демокрит“ в Ксанти, Международен гръцки увинерситет в Солун и Минно-геоложкият университет „Св. Иван Рилски“ в София.

„Проектът ще подпомогне Община Мадан да се превърне в по-привлекателно място за туристи, предлагайки продукт, базиран на устойчивото развитие, чрез минно-познавателния туризъм, подпомагащ и развитието на другите му форми, като например екотуризъм“, заяви кметът Фахри Молайсенов.

В Пампорово са готови за зимния сезон, инвестираха в дигитални услуги, осигуряващи безопасност в ски зоната и хотелите

Той посочи, че Община Мадан приоритетно работи за изграждане на модерна туристическа дестинация чрез разумното използване на природните и културно-исторически дадености. На практика всички предвидени дейности в проекта са насочени към културното и природно наследство в трансграничния регион.

Проектът включва следните дейности: реконструкция и рехабилитация на музея по минно дело и рудодобив в Мадан; превръщане на закрита минна изработка в подземен минен музей; облагородяване територията в района на музейните съоръжения в града; ремонт и рехабилитация на Кристалната зала в Мадан; ремонт и обезопасяване на пещера „Шаренка“.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – Над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията