Вашето безопасно лято 2021 - Туристически портал на България

efBet
Bulgarian BG English EN German DE Russian RU
Начало Свят Дубай разреши продажбата на алкохол на туристи

Дубай разреши продажбата на алкохол на туристи

172

Дубай. Туристите в Дубай вече могат да купуват алкохол в специализирани магазини, като за това те се нуждаят само от оригинала на паспорта си, съобщават медиите в емирството. За гостите на страната е въведено безплатно 30-дневно разрешително за купуване на алкохол, съобщи в. „Халидж таймс“. Лиценз за купуване на алкохол в Дубай не могат да получават чужденци, които са мюсюлмани и не са навършили 21 години. В Дубай алкохолът не се продава на открито, той може да бъде закупен само с разрешение в специализирани магазини. За да получи такова разрешение, постоянно пребиваващ в Дубай, е необходимо да има потвърждение от работодателя си.

Туристите могат да получат безплатното 30-дневно разрешително във всеки магазин на компанията Ем Ем Ай (MMI), която извършва продажбата на дребно на алкохол в емирството. При оформянето на документа чужденците трябва да попълнят въпросник, в който посочват, че са туристи. Служителите на магазина ще правят копия на паспортите, включително на страницата с печата, който се получава при влизане в Дубай.

Туристите ще получават и листовка, в която се изброяват правилата за обществено поведение в страната. В нея се напомня, че гостите на Дубай не трябва да консумират алкохолни напитки на обществени места (с изключение на барове и ресторанти), не трябва да се появяват публично в нетрезвен вид, нито да управляват транспортни средства след употреба на алкохол.