ALL INCLUSIVE ПОЧИВКА В ХУРГАДА С ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ - АБАКС ЕООД
efBet
Bulgarian BG English EN German DE Russian RU
Travelline Hospitality solutions - онлайн резервационна система Хотел Casa di Fiore SPA & Medical 5* в Кранево
Начало Свят Дубай разреши продажбата на алкохол на туристи

Дубай разреши продажбата на алкохол на туристи

Дубай. Туристите в Дубай вече могат да купуват алкохол в специализирани магазини, като за това те се нуждаят само от оригинала на паспорта си, съобщават медиите в емирството. За гостите на страната е въведено безплатно 30-дневно разрешително за купуване на алкохол, съобщи в. „Халидж таймс“. Лиценз за купуване на алкохол в Дубай не могат да получават чужденци, които са мюсюлмани и не са навършили 21 години. В Дубай алкохолът не се продава на открито, той може да бъде закупен само с разрешение в специализирани магазини. За да получи такова разрешение, постоянно пребиваващ в Дубай, е необходимо да има потвърждение от работодателя си.

Туристите могат да получат безплатното 30-дневно разрешително във всеки магазин на компанията Ем Ем Ай (MMI), която извършва продажбата на дребно на алкохол в емирството. При оформянето на документа чужденците трябва да попълнят въпросник, в който посочват, че са туристи. Служителите на магазина ще правят копия на паспортите, включително на страницата с печата, който се получава при влизане в Дубай.

Туристите ще получават и листовка, в която се изброяват правилата за обществено поведение в страната. В нея се напомня, че гостите на Дубай не трябва да консумират алкохолни напитки на обществени места (с изключение на барове и ресторанти), не трябва да се появяват публично в нетрезвен вид, нито да управляват транспортни средства след употреба на алкохол.

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA