Slide
Slide

Кранево. Атанас Гаджев отново е шампион на Therma Village Open. За втора поредна година именно той се оказа най-добър по време на тенис турнира в Кранево, част от семейната тенис и СПА верига Weekend Tour.

Във финала Гаджев победи Станислав Георгиев с 6-2 след много любопитен като развитие двубой. Станислав, за когото това бе завръщане на корта след зимната пауза, започна много добре и постигна пробив още в откриващия гейм. Той бе затвърден за 2-0, а малко след това имаше и няколко възможности за втори пробив. Атанас успя да се съвземе бързо, започна да играе на сигурно и сведе до минимум грешките си. Това му позволи да вземе гейма, който даде начало на серия от шест поредни и съответно да триумфира с титлата на сингъл.

Румънската звезда Андреа Баника забавлява гостите на „Терма вилидж“ за Великден

Това бе трети турнир за годината и втори трофей за него, след като бе най-добър и на Uva Nestum Open през април, съобщи Sportal.bg.

Кранево се превръща в място, на което Гаджев отказва да загуби, а желаещите ще имат възможност да спрат серията му в началото на септември, когато е и вторият турнир за сезона в Therma Eco Village.

Загубилият финала Станислав остана доволен от представянето си. На полуфинал той успя да победи своя брат-близнак Мирослав в много оспорван двубой, докато Атанас Гаджев се справи с Петър Балчев.

В тандем двамата близнаци достигнаха до финала при мъжките двойки, където отстъпиха пред варненците Владимир Влайков и Пламен Павлов. При жените най-добра бе Калина Тошева.

Турнирът в Кранево стартира още в петък с първата групова фаза. В събота отново имаше групи, след които бяха определени и полуфиналистите.

Weekend Tour остава на морския бряг, но се пренася на юг към Созопол за следващите си два турнира.  Между 20 и 24 май ще се проведе Santa Marina Holiday. В рамките на четири дни участниците ще имат възможност да се включат и в тенис лагер с 6 урока от професионален треньор. Очакват ги и първите морски бани за годината. След това между 17 и 19 юни пак в Созопол ще се проведе Green Life Open.

За повече информация и записване посетете сайта на веригата weekendtour.bg.

Сподели публикацията