Хамбар, който крие във вътрешността си тропически остров
Хамбар, който крие във вътрешността си тропически остров
Slide
Slide
Slide
Slide

В съвременния свят всички хора отдавна са привикнали към иновационните технологии. Не са способни да ви впечатлят небостъргачи, чиито върхове се губят в облаците.

Спокойно се отнасяме към ресторанти под вода и други изискани примери на съвременната архитектура. На нашата планета обаче все още има неща, които са необичайни по своя характер. Дори не подозирате, че съществуват. В самия център на Германия, в Бранденбург, неотдавна се появиха истински тропически острови. Точно така – истински острови с бял пясък, палми и най-чистата небесносиня вода. Най-интересното е, че тези острови се намират… в обикновен хамбар. Тази сграда по-рано е принадлежала на компанията Cargolifter AG и е била използвана за съхраняване на дирижабли. Компанията обаче фалира и пустеещият хамбар преминава в ръцете на малайзийския концерн Tanjong. Азиатските спонсори на мястото на обикновеното съоръжение с дължина 360 метра и широчина 210 метра построява уникален парк за почивка. Той се характеризира с микроклимат.
На този „остров“ няма обичайни басейни – всички са оборудвани в стил естествен водоем. На „бреговете“ им има истински палми. През тъмната част на денонощието басейните се осветяват със синя светлина, което създава ефект на лунно сияние. Освен тропически растения, необичайният парк е пълен с тропически птици. Не само малки, но и големи – например фламинго! На острова има и терариум – там желаещите могат да се насладят на колекция от тропически насекоми.
За релаксиращите на острова има няколко бара в тропически стил, а за най-малките посетители има няколко детски площадки и зони за почивка. Това прави съоръжението отлична дестинация за цялото семейство.А за тези от вас, които си падат по „дивашкото“ релаксиране, има зона с палатки. Този необичаен парк се нарича „Тропически острови“. Едновременно в него могат да почиват до 6 000 души. В помещението целогодишно се поддържа еднаква температура – 26 градуса.
Затова, ако ви е писнало да чакате да дойде лятото или пък да събирате купища пари за ваканция на тропиците, този парк е повече от идеално решение на проблема.

Източник: profit.bg

Диана Михайлова, BGtourism.BG

Сподели публикацията