Slide
Slide

София. Wizz Air обяви днес, че временно възобновява маршрута си София – Дубай. Превозвачът ще пренасочи оперативния си капацитет от международното летище в Абу Даби към Дубай. Решението е временно и е резултат от засиления туристически интерес към пътуванията до Дубай и затягането на националните рестрикции в Абу Даби.

От 15 февруари 2021 г. маршрутът София – Дубай ще се изпълнява веднъж седмично, докато от 1 март честотата ще бъде удвоена до два полета седмично. Местата по маршрута вече са в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или чрез мобилното приложение на WIZZ на цени от само 97.99 лв.**.

Малдивите и Занзибар – хит сред българските туристи! Екзотичните дестинации привличат с ниски цени и липса на карантинни ограничения

Без значение дали планират бизнес пътуване или почивка в Дубай, Wizz Air силно препоръчва на пасажерите да прочетат и спазват всички национални и международни разпоредби за безопасност. Туристите, пътуващи от България до Дубай:

– Трябва да представят валиден отрицателен сертификат за PCR тест за COVID-19, направен не повече от 96 часа преди заминаване.

– Сертификатът трябва да е за тест за полимеразна верижна реакция (PCR). Други сертификати за тестове, включително тестове за антитела и комплекти за домашно тестване, не се приемат в Дубай.

– Ако си правите тест непосредствено преди полета, трябва да носите на летището официален хартиен сертификат на английски или арабски, за да се чекирате – SMS и дигитални сертификати не се приемат.
Пълните правила за пътуване до Дубай могат да бъдат открити тук.

Андраш Радо, мениджър за корпоративни комуникации на Wizz Air, каза: „Въпреки че пътуванията в момента са ограничени от националните и международни разпоредби, нашият екип винаги е бил посветен на предоставянето на безопасни и достъпни възможности за пътуване на всички. С удоволствие рестартираме маршрута ни София-Дубай, като същевременно спазваме най-високите стандарти на нашите протоколи за сигурност. Уверени сме, че изгодните тарифи на Wizz Air, строгите мерки за безопасност и страхотната ни мрежа от маршрути ще допринесат за позитивното развитие на местния и глобалния туристически сектор. Нашите засилени мерки за сигурност ще гарантират на пътниците възможно най-добрите санитарни условия на борда най-зелената флотилия в Европа.“

**Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20cm). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията