Slide
Slide

Тодор Иванов – собственик на спортния туроператор Condor Sport, в интервю за Bgtourism.bg

– Здравейте, г-н Иванов! В Катар предстои световното първенство по футбол, а Вие ще имате възможност да наблюдавате част от мачовете на живо. Какви са Вашите очаквания?
– Очаквам едно различно световно първенство по футбол! За пръв път в историята на футбола турнир от подобен ранг ще се състои в един единствен град. Разбира се отговорността е голяма от страна на Катар и всички сме в очакване да видим как тази страна ще се справи с това събитие.

– Кои срещи ще имате възможност да наблюдавате и какво ще включите във вашата програма по време на престоя си в Катар, за да се запознаете с възможностите на дестинацията?
– Поканен съм от Швейцарската и Хърватската федерация да изгледам двубоите – Швейцария – Сърбия, Швейцария – Бразилия и Хърватска – Канада и Хърватска – Белгия. Имаме страхотни отношения с тези две федерации и съм им страшно благодарен за поканата им. Разбира се обмислям и други посещения, които ще реша на място в зависимост от времето, което имам.

Тодор Иванов

– Спортният туризъм ще даде възможност много хора да преоткрият Катар като туристическа дестинация. Успяват ли държавите максимално да се възползват от домакинствата си на големите спортни форуми и това ли е начинът – с олимпиади, световни първенства и стартове и турнири на високо ниво в различни спортове, за да се гради добър имидж?
– Както казах наистина това ще е голям изпит за Катар като нова туристическа дестинация. Надявам се те да се справят перфектно с организацията и най вече с правилата, които налагат на феновете. Знаете, че феновете не обичат правила и това ще е най–голямото предизвикателство за Катар. Да, това е начинът да се направи огромна реклама на всяка една държава! Следващото европейско е в Германия, а следващото световно ще е в три държави – САЩ, Мексико и Канада. Дано и България в близко бъдеще успее да привлече някое събитие от световен ранг. Първо, разбира се, трябва да се погрижим за инфраструктурата и спортните съоръжения.

– Вие сте специализиран спортен туроператор. Какви събития търсят и обичат да посещават българските туристи?
– Българите започнаха да се ориентират към много и различни събития – не само към футбол. Имаме запитвания за Формула 1 (изключително много), тенис, МотоGP. Българинът е спортна натура и това ни е в кръвта!

– Каква година изпраща Кондор Спорт и какви нови предложения да очакваме от Вас през 2023 г.?
– Изпращаме луда година! Отворихме франчайз офис в Аржентина – заедно с наши партньори, и така обгърнахме и латинския пазар. Изпращаме в Катар над 400 клиенти от цял свят. Започнахме подготовката за световното първенство по ръгби във Франция, което е другата година, и вече имаме първите резервации. Съвсем скоро пускаме и организирано посещение на Формула 1 в Монца. Програмата ни за Будапеща вече е пълна. През 2023 година ще организираме отново камп на Буфон, специализиран за младите вратари. Много обучения на треньори в световните клубове. Сключихме нови договори с клубове от цял свят. Целта ни е през 2023/24 да успеем да направим България още по популярна в световния спортен свят. Като ще се опитаме да популяризираме българския пазар, посредством контактите ни с големите световни клубове.

По време на световното първенство по футбол Тодор Иванов ще влезе в ролята на репортер и ще запознава огромната публика на Bgtourism.bg със своите публикации и снимки от Катар. Туроператорът даде това интервю по време на изпращането на националния отбор по футбол на Швейцария към Доха.

Сподели публикацията