Slide
Slide

Москва. Извънредният и пълномощен посланик на Република България в Руската федерация Атанас Кръстин връчи акредитивните си писма на президента на Руската федерация Владимир Путин на церемония днес, 11 октомври 2018 г. в Кремъл.
По време на церемонията президентът В. Путин отбеляза, че отношенията между Русия и България се основават на традициите на приятелство и духовна близост между нашите народи.

Проведените преговори с президента Румен Радев и министър-председателя Бойко Борисов по време на техните визити в Москва през м. май т.г. са потвърдили взаимното желание за по-нататъшно задълбочаване на двустранното търговско-икономическо сътрудничество, в това число в сферата на енергетиката. Сега се появяват нови възможности България да играе значима роля в транзита на руски газ на европейския пазар, отбеляза президентът В. Путин. „Навремето, за съжаление, не успяхме да реализираме проекта „Южен поток“, но сега се появяват нови възможности България да играе важна роля в транзита на руски газ за европейския пазар“, заяви Путин. В кратък разговор след края на официалната церемония руският президент още веднъж потвърди пред посланик Кръстин готовността на Русия да развива отношенията си с България.

 

Сподели публикацията