Slide
Slide

Доха. Официалната церемония по наименуването на най-новото бижу сред круизите – MSC World Europa, ще се състои на 13 ноември в Доха. Корабът, който е от световна класа, ще може да приеме до 6 774 пътници. Тържеството е организирано от MSC и Qatar Airways на чисто новия Гранд круизен терминал.

След откриването си World Europa трябва да започне своето първо плаване на 20 декември, предлагайки 7-нощни круизи до Доха, Катар, Дубай, Абу Даби и остров Сир Бани Яс, Обединени арабски емирства, както и Дамам, Саудитска Арабия.

„Последната ни информация за кораба е част от цялостния ни ангажимент към Катар и продължаващото значение на Близкия изток, където сме лидер на марката, и също така подкрепяме обещанието на Катар във Визия ‘2030 да утрои броя на международните туристи, посещаващи страната до тази година. Церемонията по именуване на кораба е планирана да бъде бляскаво и осеяно със звезди събитие и да се отпразнува с изключителна гама от зашеметяващи забавления на живо и изпълнения, както и традиционния морски момент за счупване на бутилка, за да се даде име на новия кораб на фона на впечатляващите фойерверки градски силует на Доха“, съобщиха от MSC Group.

Специалният повод ще се състои в чисто новия Grand Cruise Terminal в Доха, модерно съоръжение от 24 000 квадратни метра, което ще обслужва до 28 000 пътници на ден и има капацитет да приеме два мега круизни кораба на ден.

За предстоящия зимен сезон MSC Opera ще предложи и маршрути със 7 нощувки в района на Персийския залив до Дубай, Абу Даби и остров Сир Бани Яс плюс две дестинации в Оман – Маскат и Касаб.

След това MSC World Europa от март 2023 г. ще се премести в Средиземно море, където ще предложи 7-нощни круизи до италианските пристанища Генуа, Неапол и Месина, както и Валета в Малта, Барселона в Испания и Марсилия във Франция.

Разгледайте MSC World Europa ТУК

Получете повече информация от българския туроператор CruiseGuru на тел. 0886 068 888 за цени и възможности за пътуване с най-новото круизно бижу в света.

Сподели публикацията