Албена
Slide
Slide

София. Основна цел на Българската туристическа камара е да върне българите в родните курорти, заяви пред БНР председателят на Българската туристическа камара Георги Николов. Всеки месец е добър за почивка – отбеляза той. През юли и август цените са по-високи, но тогава се налага да почиват семействата, в които има ученици. Пенсионери и хора, които са сами като че предпочитат май-юни или септември.

Приканвам хората да посетят българското черноморие, условията са фантастични. Времето и през септември се очертава топло и приятно. Още повече, че наближават няколко почивни дни. Българи, които тази година се завърнаха на нашето море, останаха очаровани.

Най-търсената услуга и това лято остава ол инклузив.
Цените вече са паднали с 30-35%, допълни Николов. Тоя обясни трудностите този сезон с неудобни самолетни полети – ако се реагира спешно на пазари, чиито туристи могат да дойдат с автомобили, се правят допълнително отстъпки. Недостигът на персонал също се отразява на обслужването.

От няколко години има спад на руски туристи. Когато Египет и Тунис бяха опасни, преляха туристи към България, но сега тези дестинации отново приемат от чужбина.

„Довиждане Лято“ със специалното участие на Графа!

Най-претенциозни са туристите от Великобритания – подават жалби и искат огромни неустойки. Има хотелиери, които вече предпочитат да не работят с английски туристи, въпреки големия пазар.

Николов апелира хората да не сравняват базата на българското черноморие със семейните хотели в Северна Гърция или поне да не злословят срещу родните курорти.
Гърция има огромно крайбрежие и е туристическа дестинация, известна от много години по цял свят. Ние сега привличаме и печелим туристи… Нещата са несравними.

Сподели публикацията