Летище Варна, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Варна. Германците започнаха да анулират полети и резервации за дестинация Варна, научи bgtourism.bg. Новината бе потвърдена от концесионера на летището в морската ни столица „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, както и от германски туроператори. Неприятната ситуация е във връзка с мерките, които Германия взе за пристигащите от районите на Варна и Добрич заради обстановката с Covid-19.

Вече са анулирани чартърните полети на авиокомпанията Sundair, обслужващи маршрутите до Дрезден и Берлин на 22, 24, 29 и 31 август. Официални анулации още няма от други авиокомпании, но неофициално Eurowings и Bulgarian Air Charter спират чартърните полети до морската ни столица. В телефонен разговор от Bulgarian Air Charter са информирали летището, че отказват полетите от 18 август. В резултат на това германските туроператори Schauinsland-Reisen GmbH., Alltours и други отказаха своите резервации в хотелите и курортите в областите Варна и Добрич. 

Най-важните новини от туризма в България тук

Туроператори коментират, че нови пристигнали туристи от Германия няма, а бъдещи резервации се анулират. Ще изпратят туристите, които са тук и повече няма да посрещат. Германският пазар за тях за този сезон вече е приключил за Северното Черноморие. На този етап туроператорите продължават да посрещат и обслужват германски гости, които са настанени в хотелите Обзор на юг и пристигат на летището в Бургас.

Марияна Николова проведе работна среща с представителя на германския туроператор „Дер Туристик“ за България

На 8 август Германия обяви, че всички, които пристигат от Варна, Добрич и Благоевград подлежат на задължително тестване. До получаване на резултата от теста за тези граждани е в сила задължителна 14-дневна карантина. Тя ще отпадне при отрицателна проба. Тестът трябва да бъде направен до 72 часа след влизане на територията на Германия. Допуска се тестване и в страната на тръгване, ако то е извършено от сертифицирана лаборатория и е до 48 часа преди пристигането в Германия.

Здравният министър и доц. Ангел Кунчев са извънредно в Добрич заради Covid-19

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията