И в снежните зимни дни външният горещ басейн е пълен
Slide
Slide

Горещата минерална вода в полите на Рила лекува в петзвезден комплекс на пълната хармония

Кристиан ИВАНОВ

Сапарева баня. Едно е сигурно, когато Брус Уилис за пореден път спасява света в иконичния филм на Люк Бесон „Петият елемент“, това, което най-много заслужава, е да се потопи в един СПА комплекс като този на хотел „Петте елемента“ в Сапарева баня. Действието в тази научно-фантастична сага се разиграва през 2263 г., но това, което предлага петзвездният футуристичен комплекс е тук и сега.

Целият хотел е проектиран и създаден така, че още с пристигането си в голямото и комфортно фоайе, гостът да почуства онази хармония и спокойствие, които се излъчват от силната енергия на Рила. Едва ли е случайно, че именно там извира и най-горещият минерален извор в цяла Европа с температура 103 градуса. Горещият гейзер, символ на Сапарева баня, е само на броени метри от хотел „Петте елемента“. А СПА зоната наистина изглежда като извадена като от филм за бъдещето.

Българските туристи се наслаждават на пълноценна и здравословна почивка в хотелско бижу в полите на Рила планина

Комплексът разполага със солна сауна, финландска сауна, био сауна, инфраред сауна, римска пещ, руска баня, парна баня с аромат на цитруси, парна баня с аромат на евкалипт, парна баня с аромат на бор, приключенски душ, зона за релакс, вътрешен и външен минерален басейн, горещо джакузи, буре със студена вода за контрастни бани.

Сауните в комплекса са с различна температура

На разположение на гостите са още горещо топило с морска сол и друго с хималайска сол.

Топилото с хималайска сол

Персоналът непрекъснато се грижи за зареждането на големи стъклени съдове вода с лимон, шунгитна и зеолитна вода, които са сервирани като комплимент за гостите.

Бурето със студена вода за контрастна баня след жегата в сауната

„Когато разработвахме своята концепция за хотела, това, което искахме да предложим на гостите си е едно незабравимо преживяване в най-добрата СПА зона в България – казва пред Bgtourism.bg Весела Богданова, генерален мениджър на хотел „Петте елемента“. – Хотелът ни е съвсем нов и всички наши съоръжения са от най-висок клас.

Отговарят на най-модерните световни тенденции в този бизнес. В съчетание с уникалните природни дадености в Сапарева баня и целият този район на Рила, ние сме в състояние да предложим на гостите си нещо, което едва ли може да бъде намерено на друго място.

Комбинация от невероятно красива природа и най-модерните СПА процедури.“

Хотел в Сапарева баня привлича все повече туристи, които комбинират ски и СПА туризъм

Комплекс „Петте елемента“ се представи в туристическото изложение „Ваканция и СПА Експо“ в София

Земя, въздух, огън, вода и дърво.

Това са петте елемента, крепящи света. Другото е любовта и хармонията, които всеки от нас непрестанно търси, както вътре в себе си, така и в това, което го заобикаля.

В хотел „Петте елемента“ за усещането, че се намираш на „твоето място“ се грижи изключително добре обучен персонал.

Топлият басейн е любимо място на гостите на хотел „Петте елемента“

„Непрекъснато инвестираме в нашите служители, това че хората, които работят тук са едно семейство, за нас не е просто фраза – категорична е Весела Богданова. – Искаме да предложим на нашите лоялни служители добри условия за работа, както и възможности за обучение и развитие. Повечето от тях са млади хора от региона и вярваме, че по този начин успяваме да помогнем и за цялостното развитие на местната икономика.“

СПА зоната е оборудвана по последна мода

Хотел „Петте елемента“ има какво да даде и на любителите на зимните спортове. Само на половин час път с кола са пистите на Боровец.
Още по-близо са тези в района на Паничище и Рилските езера.

Прекрасна гледка от прозореца на стаята

„Имаме необходимата организация да предложим на нашите гости транспорт до пистите – казва Весела Богданова. – Възможностите за ски туризъм за нещо, върху което със сигурност ще работим в бъдеще. Съвсем скоро нашите гости ще могат да се възползват и от възможностите ни за лечение чрез балнеология. Освен това имаме и отлични условия за провеждането на различни семинари и конгресен туризъм.“

Фоайето е комфортно и красиво обзаведено

Качествената храна е много важен акцент в цялостната концепция на хотел „Петте елемента“, изведена в слогана One with nature (от англ. „В едно с природата“). „Работим само с най-добрите доставчици в региона, това е още един начин да подкрепяме местния бизнес – казва Весела Богданова.

Хотел „Петте елемента“ от птичи поглед

– Опитваме се да предложим храни, които са типични за тази част на страната. Радваме се, че това се приема много добре от гостите. Стремежът ни е кулинарното изживяване за всеки наш посетител също да бъде на световно ниво.“

Вкусно и здравословно: Хотел „Петте елемента“ в Сапарева баня посреща своите гости с ново и разнообразно меню

Както целият туристически бранш, така и екипът на хотел „Петте елемента“ минава през много трудни моменти по време на пандемията от коронавирус. Но въпреки всичко, успява да се справи с много труд и любов към съграденото. „Трудно ми е да посоча, кой е най-големият ни успех в пътя дотук – признава Весела Богданова. – Истината е, че всеки ден напредваме и правим стъпки напред. Вярваме в този процес. Вярваме и в това, че усилията ни да предложим най-доброто на своите гости им носят радост и удовлетворение. Както и желание да ни посетят отново.“

Сподели публикацията