Балчик, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Балчик. Румънските туристи тръгнаха към българските градчета и курорти по Черноморието ни след отпадането на ограниченията при пътуване до страната ни, съобщиха хотелиери пред bgtourism.bg. От седмица България вече не е в списъка на румънските власти, който включва държавите с висок епидемиологичен риск. Това освободи северните ни съседи от карантина при завръщането си от страната ни и отпуши техните пътувания до любимите им хотели у нас.

Резервациите идват в последния момент. Падането на ограниченията при пътуване даде възможност на румънските туристи отново да ни посещават, към нас тръгнаха и туристи от Молдова. Имаме много редовни посетители, които идват за разнообразие, защото искат да пътуват до България. Те идват при нас заради СПА процедури и минералната ни вода. Интерес от румънските туристи за почивка при нас има и за 24 януари, когато в страната им се отбелязва Обединението на Влахия и Молдова.„, сподели за bgtourism.bg управителят на ваканционно селище „Терма вилидж“ в Кранево Максим Секов. В момента комплексът обслужва своите гости в петзвездния хотел „Терма палас“.

Чудесна новина за хотелиерите по Черноморието, пада карантината за румънците при завръщането си от България

Друг любим хотел на румънците по Северното ни Черноморие е „Реджина Мария“. Собственикът на хотела Виктор Лучиянов сподели пред bgtourism.bg, че има огромен интерес от страна на румънските туристи. През последните дни лавинообразно растат резервациите за април, май и юни. Има запитвания и за февруари, но в момента хотелът му е затворен заради ограничението ресторантът да обслужва само гости на хотела и да работи до 22 часа, каквата е заповедта на здравния министър.

За Великден вече сме пълни на 50%. Добре вървят и резервациите за лятото. Хотелът ще отвори веднага след отпадането на ограниченията за работа на ресторантите към хотелите, защото нашите сметки не излизат, ако обслужваме само гости на хотела или да работим до 22 часа. Искаме да ни се даде възможност ресторантите да работят пълноценно за наши гости и външни посетители, дори и при 50% заетост. Като хотелиери доказахме, че можем да спазваме всички правила за безопасност. Като пример мога да посоча, че в петък румънците тръгват към нас, след като приключи работния им ден. Пристигат късно, към 21 часа, и ние не можем да ги обслужим качествено, ако трябва да затворим ресторантите си в 22 часа. Добрата новина е, че има кой да идва, и е хубаво, че има интерес.„, заяви Лучиянов.

Хотел Реджина Мария

Проверка на bgtourism.bg в хотел Royal Grand Hotel&SPA в Каварна показа, че румънските туроператори и туристи също са започнали сериозно да резервират за Великден и за Лято ‘2021 г.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията