Slide
Slide

Бургас. През настоящата 2021 г. планираните полети до Летище Бургас отчитат увеличение спрямо катастрофалната за въздушния превоз 2020-а, a за дестинациите в Средна Европа ръстът е и спрямо 2019-а.

Полските авиолинии LOT представиха кампанията си #SummerWithLOT за популяризиране на летните си полети до избрани градове и курорти в цяла Европа. Единствено до Бургас и Майорка се предвиждат линии както от Варшава, така и от Катовице. Интересът от страна на полските туристи към българското Черноморие е традиционен, но в последните години Бургас се превърна в предпочитана дестинация за тях. Перспективата е броят на полските туристи да се увеличава – през 2021 г. полетите към Летище Бургас са с 13 % повече от тези през 2019-а и със 140 % повече от тези през 2020-а година. Осезаемо повишение на интереса към Бургас има още от Словакия, Чехия и Австрия.

Добри новини идват и от Великобритания – компанията Jet2 започна записвания за лято’2021 до Бургас от 9 дестинации – Лондон, Единбург, Глазгоу, Белфаст, Нюкасъл, Лийдс, Манчестър, Ийст Мидландс и Бирмингам. Полетите ще стартират от месец май и ще продължат до октомври. За първи път компанията пусна в продажба толкова рано лятната си програма за 2022 г., където Бургас отново фигурира. Полетите вече са достъпни на страниците на туроператора Jet2.com и Jet2holidays.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията