Slide
Slide

Благодарение на по-бързите и по-евтини полети, далечните дестинации стават по-достъпни от всякога. Но това не означава, че все още няма неоткрити съкровища, които си заслужава да се видят.
Booking.com прави списък на 10 нови дестинации, които трябва да планирате за посещение през 2019 г. Прогнозите са направени на база оценки сред 21 500 пътници от 29 страни. Ето местата, за които да стегнете багажа в следващата година:

Местя, Грузия

Booking.com казва, че този конгломерат от селища в Северозападна Грузия е идеален за активните пътуващи, а според Lonely Planet районът, благодарение на финансиране от правителството, е много по-достъпен и привлекателен през последните години.

Кигали, Руанда

Наричано „Земята на хилядите хълмове“, Кигали е едно от малкото места в света, където можете да видите дивите планински горили, които живеят в Националния парк „Вулкани“. Освен това е близо и до Националния парк Акагера, идеален за сафари. Град Кигали е едно от най-безопасните места в Африка.

Бакалар, Мексико

Booking.com нарича Бакалар следващите Малдиви. Неговото зашеметяващо Езеро със седем цвята е дом на някои от най-старите организми на планетата, а през 17 и 18 век е изходна точка за пиратите.

Уарзазат, Мароко

Уарзазат е известен като вход към Сахара, според Booking.com, и се намира южно от зашеметяващите планини Атлас.

Леуварден, Холандия

Посочен за Европейска столица на културата за 2018 г., Леуварден е изпълнен с красота и неповторимо холандско очарование, пишат от Booking.com. Градът е достъпен за разглеждане с велосипеди и разполага с подобна на кулата в Пиза и много места, на които да опитате традиционни храна и напитки.

Ксамил, Албания

Ако не сте свързвали Албания с девствени бели плажове и сини води преди това, може би е добра идея да я посетите. Разположена на албанската Ривиера, Ксамил е спокойно село с три острова, съвсем близо до брега.

Нуса Пенида, Индонезия

Индонезийските острови в никакъв случай не са за пренебрегване. Например Бали привлича около 7 млн. туристи годишно. Въпреки това, по-малко известният Нуса Пенида е много по-тиха алтернатива на най-популярните острови на архипелага.

Самарканд, Узбекистан

Самарканд е една от най-проспериращите спирки по стария Път на коприната, твърди Booking.com, и е бил център на световните култури в продължение на стотици години. Посетителите могат да разгледат средновековната архитектура и паметници на града, включително площад „Реджистан“, който е покрит със сложни мозайки. Profit.bg

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията