Slide
Slide

Варна. Имате имот или искате да закупите такъв с цел отдаване под наем? A знаете ли, че често краткосрочното отдаване под наем на имоти, каквото туристите все повече търсят в цял свят чрез различни платформи, се оказва по-доходоносно от дългосрочното, особено що се отнася до апартаментите, разположени в централните части на града. За разлика от пазара в София, този във Варна все още не е пренаситен. По данни на AirDNA – платформата за статистика на Airbnb средната годишна заетост на такъв тип имоти за Варна е 53%, а средният месечен доход е 1000 лв.

Според мнозина този тип бизнес е доходоносен и търпи сериозен бум в последните няколко години, но дали всичко това отговаря на истината? Реалистични ли са очакваните приходи, добра ли е една такава инвестиция в момента или пазарът е вече пренаситен?

Отговор на тези и редица други въпроси, ще дадат лекторите на предстоящия бизнес форум “Как да превърнеш имота си в печеливш бизнес – седем стъпки към успеха”, организиран на 12-ти oктомври от 9 до 17 часа в хотел Рослин Димят във Варна от „Асоциацията на наемодателите в България”.

Родното законодателство има своите изисквания към този тип бизнес, но в същото време мнозина от собствениците на имоти не са запознати с тях. По този повод специалисти от отдел “Категоризация” към община Варна и водещи счетоводни експерти ще разяснят какво точно изисква законът, какви са дължимите данъци и как да се избегнат потенциални глоби и актове в бъдеще.

В интернет е пълно с платформи предлагащи връзка между гостите и собствениците на имоти, а две от тези платформи контролират 99% от пазара – Booking.com и Airbnb. Именно представител на Booking.com ще се срещне с варненските собственици на апартаменти и хората планиращи да развиват този тип бизнес. Лекторът ще обясни тънкостите при работа с онлайн платформите, ще даде съвети как да се увеличат резервациите и съответно приходите, кои са печелившите маркетинг стратегии и как се ценообразува ефективно.

Специалист по интериорен дизайн ще говори как с добри идеи и скромен бюджет да постигнем впечатляващи резултати, а представител на водеща адвокатска кантора ще разгледа юридическата рамка, нормативите при покупката на имот и как да избегнем типичните грешки при сделки от този вид.

Повече информация за бизнес форума и продажбата на билети можете да откриете ТУК.

 „Асоциация на наемодателите в България“ е независима организация, която цели да инициира диалог за правата и задълженията на наемодателите, да подобри информираността и конкурентоспособността в сферата на отдаването на имоти под наем или за настаняване на гости, както и да насърчи споделянето на добри практики между представителите на тази сфера.

Нова туристическа атракция нарежда Каварна до Париж, Дубай и Лас Вегас (снимки и видео)

Сподели публикацията